אשמח לשמוע את דעתך המקוצעית ו

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

23/11/2020 | 17:40 | מאת: אבי

שלום פרופסור בן 27. ב-8 השנים האחרונות אני חושב הרבה על אם אני הומו. זה התחיל בתור מחשבה רגילה בגיל ההתבגרות לאחר מכן זה המשיך בתור סיטואציות כלליות שרצות לי בראש עם גברים וזה נשאר אצלי 24\7 לא משנה מה אני עושה גם כשאני עם בחורה המחשבה חזקה ממני ואני יכול מדמיין שזה גבר. אני מפחד מעצם המחשבה. אני לא נמשך לגברים, ראיתי גברים ערומים בחיי ונישקתי גברים נשיקה חברית ולא היה התעוררות מינית. אני שואל את עצמי ( ואותך ). כל חיי נהניתי מנשים גם שהמחשבה הייתה חזקה ממני. 1.האם נטייה יכולה להשתנות עם השנים? 2.המחשבה על בי לא עולה בראש שלי רק המחשבה שאני הומו, האם מי שהומו יכול לחשוב שנה שהוא כזה ושנה לא? קראתי על HOCD שהמחשבה לא בראש שלי אני מאמין לזה ושהמחשבה בראש שלי אני פשוט אומר שאני הומו. בזמנים שאני לא חושב על זה אני אומר לעצמי איזה דפוק איך חשבת על זה? ובזמנים שאני חושב על זה זה מרגיש כאילו אף פעם לא שכחתי מיזה אני מרגיש מאוד מבולבל ומפוחד.

שלום אבי, במגבלה שלא ניתן לאבחן דרך פורום באינטרנט - לפי תיאוריך, נראה שאתה סובל מהפרעה כפייתית הומוסקסואלית (HOCD) ואינך ביסקסואל. יש להדגיש כי אבחון נטייה מינית נכון לשלב בו הוא נערך. נטייה מינית בהחלט עשוי להשתנות במשך השנים, אך העובדה שאינך נמשך לגברים ואתה נמשך לנשים וקיומן של מחשבות טורדניות שמא אתה הומו או תהפוך להיות כזה מחזקות את ההשערה שמדובר ב-HOCD. ברור שהאבחון צריך להיערך פנים אל פנים בריאיון אינטראקטיבי בין המטפל למטופל. HOCD הוא מקרה פרטי של OCD ותוכן האובססיות פחות משנה לגבי סוג הטיפול. אולי שני המאמרים הבאים, האחד על HOCD והאחר על ביסקסואליות, יעזרו לך להבחין בין שתי התופעות: https://www.shrink-friendly.co.il/am-i-gay-hocd/ https://www.shrink-friendly.co.il/bisexuality-blessing-or-curse/ בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.shrink-friendly.co.il/

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים