מחשבות קשות וטורדניות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

22/10/2018 | 17:38 | מאת: אבוד

שלום דר, אני בן 27 וכבר שנים שאני לא מוצא את עצמי מבחינה מינית. מעולם לא התנסתי עם גברים אבל אין ספק שיש לי משיכה חזקה מאוד לגברים ואף יצא שהתאהבתי בגבר (בלי שהוא ידע כמובן). קשה לי מאוד עם התחושות האלה וההשלכות שיהיו לחשיפה שלי שכן אני מגיע מחברה דתית וכל חיי למעשה שיקרתי למכריי וחבריי. מעבר לזה, יש לי בעיית גב קשה שמעוותת לי את צורת הגב וגורמת לי סבל רב (עם זאת, אני נראה טוב, יש לציין). בזמן האחרון מחשבות שליליות מאוד רצות לי בראש וגורמות לי לאיבוד שליטה והתקפי חרדה. אני לא מסוגל לראות עתיד פשוט. רק כאבים והתחבטויות. אני מטופל אצל סקסולוג מוכר שמנסה לעזור לי בפן המיני אבל אני מרגיש שהוא לא יורד לסוף דעתי. הייתי בשתי מערכות יחסים עם נשים בחיי, לא ארוכות אך כללו יחסי מין וזוגיות לכל דבר, אך בזמן האחרון אני מרגיש שלא אוכל להמשיך במשחק הזה על אף שמעולם לא התנסתי עם גברים ואני פשוט יותר מדי מפחד לעשות זאת. התחלתי לקחת פרוזק ואני מקווה שקצת מהכאב ירד לי מהלב.

שלום אבוד, אני מתקשה להבין את הרלוונטיות של סקסולוג לקשיים שאתה מתאר. סקסולוג אמור לעזור כאשר יש בעיה בתפקוד המיני (קושי להגיע לזקפה, שפיכה מוקדמת וכד') שאין להן מקור אורגני (גופני). במקרה שלך, לא היה כל ניסיון מיני עם גברים ולא כתבת על קשיים בתפקוד המיני עם שתי הנשים. הבעיה המרכזית שאני רואה בפנייתך היא הומופוביה מופנמת קשה על הרקע השמרני דתי בו גדלת וכמובן ההשלכות המעשיות של יציאה מהארון בפני משפחתך. בטיפול פסיכולוגי יש גם לדון בהיבטים האמוניים וההלכתיים של הומו דתי (לא ברור האם מה שמציק לך הוא התגובה ליציאה מהארון בחברה הדתית או גם תחושת חטא הנלווית המונעת ממך להתנסות עם גברים). הפרוזאק מצוין להפחתת הסימפטומים של הדיכאון והחרדה, אך אז יהיה קשה יותר לטפל במקורות הנפשיים לבעיה. כמו כן, קח בחשבון שהפרוזאק עלול להפחית מאוד את החשק המיני ואז בעצם אנחנו משתיקים את הבעיה והופכים אותה לרדומה. המלצתי על טיפול פסיכולוגי גיי פרנדלי וכן להשתתף תחילה באופן פסיבי בפורומים של 'חברותא' ו'הו"ד' (הומוסקסואליים דתיים), לספר בשם בדוי על קשייך ולהיעזר בתמיכה מבחורים דתיים הומואים בני קבוצת הגיל שלך. יש גם פעילויות חברתיות פנים אל פנים, אך ניתן בהחלט להסתפק בממד הווירטואלי. אם לבעיות בגב אין ביטוי פיזי ואתה נראה טוב כמו שאתה אומר, אזי יש לטפל בהן אצל אורתופד/פיזיותרפיסט (דבר שבטח עשית) וייתכן שבתוך הדיכאון שלך אתה מונה את כל הקשיים בנשימה אחת במקום להבחין מה ניתן לשינוי ומה לא ניתן לשינוי ויש להשלים עמו. ואגב, לא כל הומו צריך לצאת מהארון, קל וחומר אם המשפחה דתית ואתה עלול לפגוע במקורות התמיכה שלך. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים