חשוב -בעייה בזהות או סקסולוגית:(.?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

08/06/2007 | 02:48 | מאת: אריק

שלום רב! אני בן 27 ורציתי לומר שבעת קיום יחסים עם גברים ,ברוב המקרים איני מגיע לזקפה. בדקות הראשונות יש זקפה ממשית ומעוררת ,ועד מהרה דועכת לחלוטין.זה קרה לי בהמון סיטואציות בין אם המיקום רומנטי ונוח ובין אם לא ממש.. מה שכן באוננות אין בעייה כזאת ואני רק מבין כמה אני כן מיני (לפי הצורך שלי באוננות). אני מנסה להבין מדוע המצב כך ,ואולי הוא כך כי אני לא תמיד מרגיש בנוח או רגוע ולא ממש נכנס לתוך החוויה,אלא מתעסק לפעמים בלספק את הצד השני וזה מתעכב מלבוא... אולי זו הסיבה אך אני לא בטוח בכך ואם כן קשה לי להאמין שרק זו הסיבה ..המצב החוזר ונשנה הזה קשה עליי ונותן תחושה של עצבות ממשית מלבד העובדה שזה לא מענג אותי ואת הצד השני וישנה אכזבה. האם ייתכן שזה גם קשור לבעייה בזהות? כיוון שהיו לי גם קשרים זוגיים עם גברים (אהבות),והמצב המתואר גם חזר על עצמו.. לפעמים היינו גומרים באוננות ואני מסופק אם המשיכה שלי לגבר היא ממשית ,כיוון שאני לא נמשך למשל לאיבר המין הגברי כלל והוא לא מעניין אותי, מצד שני לבחורות המשיכה לא ממשית מבחינה פיזית, אך לא התנסיתי ממש ביחסים מלאים עם בחורה. אני די מודאג ואובד עצות מהמצב כיוון שהו תדיר ולא השתנה במהלך השנים .אשמח להתייחסותך ותגובתך בנדון בברכה!.

08/06/2007 | 08:53 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אריק, איבוד הזיקפה תוך כדי מגע מיני היא ביטוי מובהק לחרדה, גם אם אינך חש חרדה מודעת בזמן המגע. הסיבה פחות חשובה. כשמחברים את ההפרעה בתפקוד המיני יחד עם חוסר המשיכה שלך לאיבר המין הגברי, ייתכן שבטיפול דינאמי מאוד היינו מגיעים לאיזה שהוא מרכיב הומופובי, אך טיפול כזה אינו מועיל בהפרעות בתפקוד המיני. טיפול סקסולוגי גיי-פרנדלי יכול להיות מוצלח אם וכאשר יהיה לך בן-זוג. זהו טיפול שלא ניתן לבצע עם בני זוג מזדמנים אלא רק עם בן זוג קבוע כאשר אתם אמורים לקבל שיעורי-בית מהסקסולוג. העיקרון המרכזי בתרגול הזה הוא להימנע מכל ניסיון להגיע לזיקפה (של שני הצדדים), אלא לעשות סנסטיזציה עדינה, בשלב הראשון בביגוד מלא ולאחר מכן בעירום, של כל איברי הגוף האחרים. הכוונה למגע עדין בעור המגביר את החושניות. מהעובדה שהיו לך קשרים משמעותיים אני משער שיש תקווה לטיפול כזה. בינתיים אתה יכול לנסות להיעזר בוויאגרה לפחות מספר פעמים ואם היא תעזור, להפחית את המינון בהדרגה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

10/06/2007 | 21:43 | מאת: אריק

תודה רבה על תגובתך והתייחסותך העניינית:) אני באמת אולי אתחיל עם ויאגרה כדי להעלות את הביטחון שקצת אבד לי בגלל נסיונות בעבר. מה שתמוה הוא שאני כ"כ מיני ודווקא לי זה קורה ועוד בגילי.. שאלה נוספת אליך- אני מעוניין בעתיד בילדים לא במסגרת זוגית עם גבר . האם ניתן למשל לצורך העניין להתחתן עם אישה לסבית או דו מינית ולהגיע להבנות בנדון? האם המחיר שיהיה עליי לשלם כבד מידיי וזהו סיכון גדול? אני לא פוסל מערכת זוגית עם גבר אבל לצורך מטרתי גידול ילדים עם אישה הוא האופטימלי לפי דעתי מכל מיני סיבות. וחוץ מזה אולי ניתן להגיע להבנות כלשהן עם האישה שהרי מטרתינו משותפת וההבנה גדולה יותר . לתשובתך אודה

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים