מחקר על הורות חד מינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

25/07/2018 | 22:41 | מאת: גיל

פרופ' רובנישטיין שלום, האם אתה מכיר את מחקרו הכמותני של פול סולינס מארה"ב על ילדים להורים חד מיניים? על פי המחקר, יש הבדלים לרעת ילדים אלו, ואלו נוטים לסבול מבעיות רגשיות. מה ידוע לך על המחקר הזה? האם אכן יש לו בסיס? תודה מראש לתשובתך.

שלום גיל, האם ידוע לך על ניתוח-העל (meta-analysis) של מילר, קורס ומקפי (2017) המצביע על היעדר הבדלים מובהקים ברמת ההסתגלות הפסיכולוגית של ילדי אבות הומואים וילדי זוגות הטרוסקסואלים? https://www.shrink-friendly.co.il/?p=1215 בעוד המחקרים שציטטת הם מחקרים יחידים, המחקר הנ"ל הוא ניתוח-על אשר אליו נבחרו בקפדנות מחקרים שעוסקים בנושא ותוצאותיהם נותחו. מדובר בתופעה חדשה מבחינה היסטורית שעדיין לא נאמרה בה המילה האחרונה. מעבר לממצאי מחקרים, כפי שהעידו ילדים להורים להט"בים שרואיינו בתקשורת, הם לא היו קורבנות ללעג חברתי יותר מאשר ילדים שמנים או ילדים של הורים ממוצא אתני שונה. תופעת החרם החברתי אף היא מוכרת לנו היטב והקורבנות של חרם זה הם לרוב "ילדים מן השורה", כך שלא ניתן לעטוף ילדים בצמר גפן אלא לטפל בתוקפנות המופנית נגד כל אדם באשר הוא. ממה שראיתי סביבי הורים להט"בים יותר מהורים אחרים מתכוננים להורות ושוקלים אותה היטב יחסית להורים אחרים שמביאים ילדים לעולם כ'ברירת מחדל' ולצערנו חלקם מזניחים את הורותם עד כדי שכחת ילדיהם במכונית. בברכה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

28/07/2018 | 18:49 | מאת: גיל

פרופ' רובינשטיין שלום, תודה על תשובתך. ידוע לי כי אין כל רע בהורות חד מינית, ומהמחקרים שקראתי לא נמצאים הבדלים בין ילדים לזוגות סטרייטים לילדים לזוגות גייז. אני תומך בהורות חד מינית בין אם באמצעות חבירה לאישה בהסכם הורות משותפת ובין אם באמצעות פונדקאות. אני בעצמי שואף להיות הורה. היה לי תמוה לראות את המחקר הזה. לכן שאלתי עליו באופן ספציפי. האם היו בו בעיות מתודולוגיות?

שלום גיל, אין פסול במתודולוגיה וכתב העת בו פורסם הוא בהחלט ברמה גבוהה. הבעיה היא בכך שזהו מחקר יחיד וכידוע תוצאות של מחקר מסוים עשויות לעמוד בסתירה לתוצאות של מחקר אחר. לכן, כדי לקבל אפקט "ממוצע" לאורך מחקרים שונים עורכים ניתוח-על מהסוג שציטטתי. המחקר שאתה מתייחס אליו בהחלט ראוי, מבחינת רמתו, להיכלל בניתוח-על עתידי של מחקרים העוסקים בנושא. שים לב שגם בתקציר וגם בפסקה השנייה בדיון מצביעים החוקרים על הצורך בזהירות בהסקת מסקנות מתוצאות המחקר. בהסקת מסקנות מהמחקר למקרים פרטניים (למשל, אתה) כדאי לשים לב למשתנים הספציפיים שהיו בעלי אפקט מובהק על הדיכאון של הילדים להורים החד מיניים: התעללות (abuse) של ההורים כלפי הילדים וריחוק הורי. אלו תופעות שבהחלט ניתן לשלוט בהן. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים