בעיות ביצירת קשר

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

29/04/2007 | 04:58 | מאת: אלעד

קודם כל תרשה לי לברך על הפורום עיינתי בו הרבה והוא בהחלט נתן לי הרבה חומר למחשבה אני בן 24 ויש לי בעייה שאני לא מצליח להשתחרר ממנה אני ביישן וקשה לי לעשות את הצעד הראשון (כנראה מפחד מדחייה) לדוגמא במסיבה, גם אם אני רואה מישהו שמסתכל עליי ולמרות שאני ממש רוצה אותו אין לי אומץ לפנות. אני גם לא יודע מה אפשר להגיד בסיטואציה כזו. בעייה הפוכה שקורית לי הרבה זה שאם כבר הכרתי מישהו והתחלנו איזשהו התחלה של קשר, אם הבנאדם הזה מראה יותר מידי רצון בי אז זה גורם לי מהר מאוד לאבד עניין בו. לדוגמא הכרתי מישהו שממש נדלקתי עליו על ההתחלה אבל כבר בפגישה השניה הוא אמר לי שהוא מרגיש מאוהב וזה גרם לי להפסיק להתלהב ממנו ולבסוף להיפרד. מצד שני אם אני הצד המעוניין אני מפחד להראות סימני אהבה וזה גם כנראה גורם לאנשים להבין אותי לא נכון וכבר קרה לי שמישהו שהפסיק להתקשר וששאלתי אותו מה קרה הוא אמר שהוא חשב שאני לא מעוניין למה זה ככה? אני מאוד רוצה קשר אבל אני מרגיש שכל פעם אני יורה לעצמי ברגל אשמח לשמוע את השגותיך בעניין ושל כל מי שחושב שיש לו מה להגיד בנושא

29/04/2007 | 08:30 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אלעד, גם ביישנות וגם איבוד העניין במי שמעוניין בך מעידים על דימוי עצמי נמוך. כשאנו מתחילים עם מישהו וכשאנו נכנסים לקשר, אנו חושפים את עצמנו לתלות ולפגיעה במידה מסוימת. כמובן שאותו דבר נכון גם לגבי הצד השני. איבוד העניין במי שמתאהב בך בהחלט מעידה על כך, כפי שתוכל לראות במאמר הקצר הבא: http://www.giditherapy.com/shrink-friendly/a22.html הדינאמיקה היא שאדם שדוחה את אלה שמעוניינים בו, ועוד יותר מאבד עניין בהם כשהיה עניין ראשוני, היא שהוא משליך את הדימוי העצמי הנמוך על הזולת. במילים אחרות, אם מישהו מעוניין בי, לא ייתכן שהוא שווה משהו. העניין אינו קשור בהכרח לנטייה המינית והייתי ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי בגישה פסיכודינאמית ע"י מטפל גיי-פרנדלי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים