יחסים כפייתים

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

29/03/2007 | 20:03 | מאת: david

כן, זה המונח הנכון להשתמש בו אבל הידיעה הזו לא עוזרת להתמודד עם המצב. אחרי כמעט שבע שנים שזה לא קרה לי הכרתי בחור חמוד שלומד איתי קורס באונברסיטה ופשוט נפלתי ברשתו. האמת שהבחור לא ממש מבין מאיפה עוצמות הרגש שלי כלפיו אבל אני בתוכי יודע שזה יותר מסתם חברות אלא אהבה. הוא לא גיי ואני לצערי עדיין מדחיק את זה ועודני עמוק בארון אבל החשיפה שלי והרגש שאני חש כלפיו מביכים לפעמים גם אותי. הנקודה שהוא הצעיר ממני בשנתיים נזרק מביתו על אם ילדו היחיד מה שמציב אותי במצב של זה שאמור לעזור לו לשקם את ביטחונו העצמי לאהוב את עצמו כשבעצם אני מתנהג כמו ילדה מאוהבת בגיל 14. כל שיחת טלפון, על הודעת טקסט כל הודעה קולית נשמרת בזיכרון ואני מקשיב לה שוב ושוב. כל רגע במחיצתו ממלא אותי באנרגיות שמחזיקות מעמד לא יותר משעה לאחר שהוא הולך ואז מתחילה הספירה לאחור עד הפגישה הבאה. בעבר, חוויתי חוויות דומות עם חברים שלבסוף איבדתי בהם עניין ואני סמוך ובטוח שכך גם יקרה הפעם. הנקודה שההבנה והמודעות שלי לכך שהכל נובע מתוך חוסר ביטחון עצמי שלי אני ומתוך ריקנות פנימית על אף שאובייקטיבית לא חסר לי מאומה לא ברמה המשפחתית ולא ברמה הכלכלית - לא ממש עוזרים לי להחליט לעצור את כדור השלג ואת הסחף שאליו אני מוביל את עצמי ואותו. קראתי מעט על יחסים כפייתיים וזה בדיוק ממה שאני סובל. איך יוצאים מזה ומה עושים.

30/03/2007 | 08:20 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום david, התופעה שאתה מתאר אופיינית לחלק נכבד של אוכלוסיית הגייז שלא יצאה מהארון על רקע חוסר קבלה של הנטייה המינית. גברים סטרייטים מהווים גורם משיכה מיני עבור גייז בכלל ואם תעיין בכרטיסי הכרויות או בכינויים שאנשים בוחרים לעצמם בצ'אטים, תמצא לא מעט אנשים שטורחים להדגיש שהם נראים סטרייטים. ההתאהבות שלך בסטרייטים מאפשרת לך להישאר בארון ונראה לי ששורש הבעיה הוא בקושי לקבל את הנטייה המינית שלך באופן מלא. מבחינה התנהגותית נקודתית מאוד ניתן לטפל ביחסים שלך עם הבחור כמו בכל התמכרות אחרת, אבל (א) אנחנו יודעים שטיפולים בהתמכרות מוגבלים ביעילותם ו-(ב) גם אם הטיפול הזה יצליח, עדיין תהייה חשוף להתאהבות ופגיעה מהבחור הבא ולא הייתי רואה טעם לחזור באופן סדרתי על טיפול בהתמכרות. נראה לי שבכל מקרה כדאי שתפנה לטיפול פסיכולוגי, כי גם את הטיפול בהתמכרות לא תוכל לעשות בכוחות עצמך, וחשוב מכך, מומלץ לרדת לשורש העניין במסגרת טיפול פסיכודנאמי עם מטפל גיי-פרנדלי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

30/03/2007 | 13:32 | מאת: מיכאל

הי גידי... למה עדיף במצב כזה טיפול פסיכודינמי ולא טיפול קוגניטיבי התנהגותי ממוקד מטרה? למה אתה חושב שעדיף לו לנבור בנסיבות העבר שהובילו למצב הזה, ולא להתעסק בסיבות בהווה שגורמות למצב? אני הייתי עכשיו בטיפול שהוא יותר ממוקד מטרה והרבה פחות פסיכודינימי ואני מרגיש שהפקתי ממנו תועלת רבה...לעומת זאת הטיפול הקודם שלי היה פסיכודינמי, אצל מטפל שהוא פסיכואנליסט בהכשרתו, ולא הרגשתי שהפקתי ממנו תועלת בכלל... בעיקר המקרה הזה נראה לי ממש ספציפית פחות מתאים לטיפול פסיכודינמי, כי מדובר בבעיה קונקרטית מאוד... בברכה מיכאל

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים