חסימת עורקים ברגליים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

27/04/2006 | 20:41 | מאת: רועי

סבתא שלי חולת סכרת בת 76 סובלת מפרפורי פרוזדורים, ומטופלת. 6 שנים לאחר אירוע מוחי, צד גופה הימני משותק חלקית. ברגל שמאל יש חסימה של העורק בחלקו התחתון מהברך לכף הרגל. הרופא המליץ על ניתוח מעקפים ורופא אחר טוען כי יש לעשות צינתור עם חדירת בלון לניסיון לפתיחת העורק. כתוצאה מכך סובלת מכאבים איומים וכן מפצעים. החלטנו לטפל במרכז הוסקולרי ברעננה שם היא מקבלת עירוי לשם הרחבת כלי הדם. האם יש טעם להמשך טיפול זה או לעבור לאלטרנטיבה שהמליצו הרופאים הנ"ל?

אילו סוגי טיפולים המליצו לה באותו המרכז?

07/05/2006 | 20:28 | מאת: דליה

אימי מטופלת בדיאליזה כבר 15 שנה ולאחרונה כמעט ואינה הולכת בגלל בעיות בכלי דם. הרופא אמ ר שזו טרשת עורקים והפתרון היחיד הוא ניתוח. האם ישנן עוד אפשרויות?

מנהל פורום ורידים וכלי דם