סתימות בעורקי הרגליים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

11/04/2006 | 19:47 | מאת: טובה

אצל אמי, 82, גילו בבדיקת דופלר סתימות בעורקי הירך ובקטע בין הירך לשוק, בשתי הרגליים. לאחרונה היא מתקשה מאוד בהליכה, סובלת מהירדמות כפות הרגליים ומעלה, כאבים ברגליים וכו'. יש לה אוטם יציב הרבה שנים, לא סוכרתית, נוטלת כדורים להורדת חץ דם וכולסטרול. נאמר לה שהפתרון הוא ניתוח מעקפים של עורקי הרגליים או פתיחת הסתימה בצנתור. טרם נעשה לה צנתור לאבחון. שתי שאלות: 1. האם עדיף צנתור וירטואלי בגלל הסיכונים לגילה הגבוה ולנשים? 2. מה הסיכונים בכל אחד משני הפתרונות הכירורגיים בהתחשב במצבה וגילה. תודה מראש, טובה

על מנת לענות על השאלה כדאי לראות את אימך ולתחקרה באשר למידת הסבל, מרחק בו מתחיל הכאב, ולהתרשם הן ממצבה הכללי והן לפי הדופלר, האם לא מדובר בבעיה בעלת מרכיב אורטופדי.

מנהל פורום ורידים וכלי דם