נפיחות כף רגל

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

07/03/2006 | 23:44 | מאת: ליאת

שלום רב, בת 15 עם נפיחות בכף רגל שמאל מזה חצי שנה. אחרי בירור אצל אורטופדים, כירורגים, ועוד והרבה בדיקות, רנטגן , מיפוי עצמות, דופלקס, סי.טי, דם שתן..... האבחנה המשוערת היא לימפדמה. התחלנו טיפולי פיסיותרפיה- ניקוז לימפתי ידני וגרב אלסטית +חבישת אצבעות. הפרופסור שאיבחן אמר לעשות מיפוי איזוטופי של כלי לימפה. עדיין לא עשינו. רציתי לשאול: מכיוון שעדיין לא עשינו מיפוי האבחנה על סמך מראה עיניים ומישוש העור. אבל במקביל יש גם כאבים, נקודות אדומות קטנטנות על הרגליים, לויקופניה וכאבי בטן. אני אובדת עצות . מאמינה לרופאים אבל לפעמים אומרת שאולי טעו באבחנה. יש לי 2 שאלות: האם לאור מה שסיפרתי יש לך המלצה כלשהי? לגבי בדיקה, רופא וכו.. והאם אתה מכיר את המיפוי ? הוא נקרא לימפוסינטוגרפיה אם איני טועה. האם הוא גם עלול להזיק? האם היית ממליץ על מ.ר.י? מבקשת עזרה ועצה. תודה לך.

לימפאדמה הנה בעיה כרונית וקשה לטיפול. אין טיפול אחד שפותר את הבעיה אך יש טיפולי ם שמקלים. לפי תאורך, מי שמטפל בך יודע את עבודתו, כולל המיפוי שתיארת. בלי קשר, חוות דעת נוספת תמיד יכולה להועיל. הייתי פונה לפרופ' בס מאסף הרופא. מיפוי הלימפה לא אמור להזיק.

מנהל פורום ורידים וכלי דם