מטרייה ivc

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

27/05/2013 | 08:30 | מאת: אמא

בוקר טוב.אני בת 29 בריאה בד"כ ילדתי לידה 2 בתאריך 21.2.2013 .בתאריך ה- 26.2 חזרתי לב"ח עם כאב מותני חזק, במיון ביצעו ct ו אולטראסאונד גילו פקקת עמוקה בוריד השחלתי- התרומבוס "ביצבץ" לכייון ה- ivc . רותקתי למיטה מחשש שינדוד- עם זריקות קלקסן 60 מ"ג פעמיים ביום, 4 ימים מתחילת הקלקסן ביצעו אולטראסאונד וראו שהתרומבוס נמצא על "גבעול" עם חשש להינתקות מיידית. העבירו אותי למחלקת טיפול נמרץ נשימתי להשגחה מיותר לציין עם ריתוק למיטה.עקבו עוד יומיים אחר התרומבוס שלא הראה תמונה מזהירה, אמנם קטן יותר אך הגבעול גם קטן יותר.החליטו לבצע צינתור מטרייה ב- ivc דרך הצוואר בכדי שלא יזוז התרומבוס מצינתור דרך מפשעה. מיקמו את המטריה יותר למעלה בווריד מהמקובל -שוב בעקבות המיקום של הטרומבוס-.שוחררתי הביתה לאחר יומיים. הייתי במעקב -וראו שהטרומבוס התמוסס. בתאריך ה- 10.4 (חודש וחצי לאחר ההכנסה של המטרייה) זומנתי להוצאת מטרייה שרק שם עידכנו אותי שסיכוי ההצלחה נמוכים מכיוון שמדובר בוו זעיר, ניסיונות ההוצאה כשלו (הפעם דרך המפשעה) ראו שמטרייה נצמדה לדופן. נאמר לי כי ניתן לחיות עם זה כרגיל ללא הגבלה. נשלחתי הביתה עם הוראה להמשיך בקלקסן 60 מ:"ג פעמיים ביום והמשך בירור המטולוג (מכיוון שעד האירוע הייתי בריאה).שאלותיי הן: 1-האם באמת ניתן לחיות בטוב ובשלום עם מטרייה בווריד צפויים לי חיים ארוכים בנוכחתה או שנחרץ גורלי? (מרגישה שחרב עולמי) 2-האם ייתכן שאני חשה את המטרייה? ואת האיזור שעבר צינתור במיוחד במאמץ? 3-יש לי לאחרונה תחושה משתיי הברכיים למעלה מעיין זרמים ותחושה שהרגל נפוחה (אני כבר לא זוכרת איך הרגל שלי נראתה לפניי ההריון כי גם עליתי בו במשקל כמובן)* האם זה לא מעיד על אי ספיקת לב? (אולי בעקבות המטריה-כי אני סך הכל אדם בריא) 4-מתייעצים לגביי האם להמשיך טיפול במדלל הדם או להפסיק- אשמח לחוות דעתך בעניין. 5-האם באיזשהו שלב המטרייה הופכת לחלק מהגוף? 6-האם ניתן להכנס להריון בשנית בנוכחות מטרייה. מיואשת ופוחדת. תודה להתייחסותכם

שלום לך 1. ממש גורלך לא נחרץ ואין במטריה כדי לסכן את חייך אך יש חוסר אחידות דיעות האם במקרים בהם לא ניתן להוציאה יש צורך בטיפול בנוגדי קרישה ועד מתי. 2. הסיכוי להרגיש את המטריה קלוש עד לא קיים. 3. זרמים ברגלים לא מעידים על אי ספיקת לב ומטריה לא גורמת לאי ספיקת לב. צריך לבדוק האם הנפיחות נובעת מעליה במשקל או מאגירת נוזלים ואת זה יכול לבדוק רופא המשפחה. לגבי נוגדי הקרישה, יש הנוהגים להפסיקם לאחר 6 ח' ויש הנוהגים להמשיכם לתמיד. יש על כך כאמור וויכוח בין הרופאים העוסקים בכך. דיברתי אודותיך עם רופא העוסק ב'מטריות' והוא ישמח ליעץ לך אם תתקשרי אליו. שמו דר' אורי רימון, 052666617

02/06/2013 | 13:05 | מאת: אמא....

אם אפשר בשנית את המספר של ד"ר אורי רימון המספר אינו תקין..תודה!

02/06/2013 | 21:01 | מאת: אמא....

חסרה ספרה... תודה

מנהל פורום ורידים וכלי דם