חשש לDVT

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

06/03/2013 | 13:01 | מאת: מירב

שלום רב, אחי בחור צעיר ופעיל, כבן 30 סבל לאחרונה מדלקת בעקב אכילס ולאחר מנוחה וטיפול פזיוטרפי הדלקת חלפה. לאחר מספר ימים החל להרגיש כאב בשוק הרגל שהלך והתגבר עד שלא היה מסוגל לדרוך עליה. הרגל (שוק וכף) הפכה נפוכה וכואבת מאוד.בבדיקת אולטרסאונד שללו DVT ומצד שני לא אובחנה בעיה אורטופדית כלשהי. מזה שבוע שאחי עובר מרופא לרופא ולא נקבעת דיאגנוזה. פרט נוסף שאינני יודעת אם קשור הוא שלאחרונה הוא מזיע הזעת יתר תוך כדי שינה. השאלה שלי היא אם יתכן מצב שאכן מדובר בDVT או בבעיה אחרת בזרימת הדם שלא ניתן לזהות באולטרסאונד? אם יש בדיקות נוספות שניתן לבצע על מנת לשלול חד משמעית אפשרות שמדובר בDVT? אשמח לתשובתך. תודה.

שלום לך לפי תאורך מדובר קרוב לודאי בתהליך דלקתי ברגל. לא ברור לי האם יש גם זיהום הדורש טיפול אנטיביוטי אבל בלא בדיקה לא ניתן להגיד זאת. אולטרהסאונד אמור לזהות או לשלול DVT באופן חד משמעי. בשל הזעות הלילה ממליץ גם לבצע בדיקת דם כללית ומשטח דם ולשקול תרביות דם והמשך בירור בהתאם.

מנהל פורום ורידים וכלי דם