קומדין וירקות

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

10/02/2013 | 15:52 | מאת: משה

שלום, הנה דילמה... אישתי לוקחת קומדין בגלל השתלת מסתם מכני שעברה. אז הקומדין הוא בבחינת "נתון". האם זה כך? מדוע הדילול של הקומדין מתאים יותר למניעת קרישים שיפריעו למסתם, מאשר אספירין למשל? ועכשיו הפכנו צמחוניים-טבעוניים ורוציל לאכול הרבה "ירוקים" - האם עדיף להעלות את מספר כדורי הקומדין כדי שאפשר יהיה עבור אותו inr לאכול יותר ירוקים, או שלכמות גדולה יוצר של קומדין יש "מחיר" ואם כן מהו ? תודה! משה

שלום לך אספירין יעיל במידה פחותה משמעותית למניעת קרישי דם במסתם תותב. התאמת מינון הקומדין דורשת בדיקות דם חוזרות כאשר INR שהינו הערך ה נמדד צריך להיות 2-4 למעט בהמלצה מיוחדת של הרופא שעוקב. עליה בהחלטה עצמית של מינון הקומדין עלולה לגרום לתופעות לוואי מסוכנות כמו דימום באזורי גוף שונים ופנימיים.

15/02/2013 | 12:41 | מאת: משה

ברור שיש לשמור על ערך inr קבוע, וזה אכן נעשה על ידי מדידיות במכשיר ביתי. השאלה הייתה האם יש סיכון, למשל בהעלאת כמות הירקות הירוקים נגיד פי שתיים, ובמקביל העלאת מינון הקומדין כדי להגיע לאותו ערך קודם של inr שהומלץ? האם לתוספת הקומדין, הגם שהיא "מאוזונת" על ידי ירקות ירוקים, יש תופעות לוואי שהן? תודה, משה

מנהל פורום ורידים וכלי דם