קריש דם בהריון

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

19/01/2013 | 22:34 | מאת: דודי

שלום ד"ר אשתי בהריון לאחר 7 שנות טיפולים בשבוע 22 .אובחנה כסובלת מהיפרמיזס ולא הצליחה לאכול ולשתות וכתוצאה מכך ירדה במשקל הרופאים באסף הרופא החליטו לחברה לתזונה דרך הוריד TPN כיום היא אוכלת ושותה בעצמה אבל העירוי שחיברו לה ברגל הזדהם והיום גם בדקו את הרגל באולטרסאונד וגילו שיש קריש דם ברגלה והתחילו טיפול של תחבושות אלסטיות וזריקות קלקסן בוקר וערב האם עלינו להיות מודאגים והאם הטיפול הקיים הוא טוב אנא ענה לנו אנו מאוד מודאגים

שלום למיקום של הקריש ישנה חשיבות גדולה. אם מדובר בווריד ראשי במערכת הוורידים העמוקים ישנו סיכון אמנם לא שכיח של תסחיף לריאות ואף סכנת חיים. מטרת הטיפול בקלקסן היא להוריד סיכון זה. אם מדובר בווריד שטחי, הרי שהסיכון הנ''ל כמעט ולא קיים.

מנהל פורום ורידים וכלי דם