ורידים בהריון

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

24/03/2012 | 20:52 | מאת: יעלה

אני בת 38, בחודש רביעי להריון עם תאומים. עד היום (בהריונות קודמים) הוורידים הלכו והחמירו אך לא סבלתי כאבים ולא גרבתי גרביים. לאחרונה התחילו כאבים באיזור הקרסול והתחלתי ללבוש גרביונים מלאים (הוורידים נפוחים לאורך כל הרגליים). א. בלילה אני קמה מהמיטה ללא הגרביים וחשה כאבים עזים לאחר חצי דקה של עמידה, עד שאיני יכולה לדרוך על הרגל. ביום כשאני עם הגרביים הכאבים הרבה יותר קלים, האם זה נורמלי או מעיד על בעיה? ב. לפני ההריון עשיתי פעמיים שלוש בשבוע פעילות אירובית או הליכה, האם מומלץ להמשיך? עם הגרביים? האם עדיף רק הליכות? אני יודעת שהעומס על הרגליים יגדל בהרבה בהמשך ומנסה לעשות את הדבר הנכון כדי לסבול כמה שפחות, אשמח לתשובה מהירה, תודה.

אפשר להמשיך פעילות אירובית כל עוד זה לא מגביר את הכאב. ממליץ להמשיך עם גרבים אלסטים. ממליץ לאחר הלידה לטפל בבעיה הורידים כי קיימים טיפולים מאד יעילים שימנעו החמרה בהמשך.

מנהל פורום ורידים וכלי דם