חשש ל-dvt

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

27/10/2011 | 15:10 | מאת: אורן

ד"ר שלום, 1. שאלה בנושע לאימי - בת 60, לפני כשבועיים נחבלה, כתוצאה מכך שבר בשוקית (Malleolus lateralis), טופלה ע"י קיבוע גבס. 2. בביקורת מאמש (26/10) ולאור כאבים ברגל, עלה חשש ל-dvt. 3. בוצעו בדיקות-דם ודופלר שככל הנראה אימתו את החשש. לפיכך אושפזה, עדכנית מטופלת ב'קלקסן' 80 מ"ג (פעמיים ביום) + הרופא עדכן שבכוונתו להוסיף בהמשך גם קומאדין - לצערי, הרופא לא ממש מסביר מה היו תוצאות הדופלר ובדיקות הדם. 4. האם יש מקום לחשש, או שמדובר בהליך רגיל ? מה רצוי לעשות במצב כזה - המשך אישפוז ומדללי-דם או מנוחה מוחלטת ? בברכה.

שלום DVT הינו היווצרות קריש דם בוריד העמוק ברגל כתוצאה מהחבלה ומהקיבוע. לרוב מקובל לטפל בנוגדי קרישה 3-6 ח' לאחר האיבחון, ובחצי מהמקרים יש צורך אח''כ בגרב אלסטי באופן קבוע. ישנה סכנה לחלק קטן מהסובלים לתסחיף לריאות בשבועות הראשונים לאחר האיבחון.

מנהל פורום ורידים וכלי דם