ITP , מחלת גושה, תסמינים נוירולוגים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

21/11/2005 | 16:27 | מאת: שירה

שלום רב, לא מצאתי פורום המטולוגיה אז אני פונה אליך. מקווה שתוכל לעזור. הנני בת 28. לאחרונה אושפזתי במחלקה הנוירולוגית ברמבם בעקבות תחושות של זרמים בראש עם הקרנה לידיים. במהלך האשפוז גילו שיש לי 17000 טסיות דם וטופלתי בפרדניזון, מצב הטסיות עלה ל 129000 כרגע, ואני עדיין במעקב ובטיפול המטולוגי. כל הבדיקות הנוירולוגיות (CT, MRI, EEG, וכו') לא העלו אף ממצא. שאלותי: 1. מהי ספירת טסיות הדם האופיינית לחולי גושה מסוג 3? האם 17000 טסיות אפשרי במחלה זו? 2. האם פרדניזון עשוי להעלות את רמת הטסיות בצורה טובה במקרה של מחלת גושה? 3. האם הסימפטומים הבאים עלולים להצביע על מחלת גושה: ירידה דרמטית במספר הטסיות (17000) המטופלת בצורה טובה באמצעות פרדניזון, תחושה של זרמים ורעשי hissing בראש בהתקפים יומיומיים, ירידה משמעותית בראייה ועייפות עיניים, עייפות וחולשה כללית. 4. איזה עוד מחלות יכולות לכלול את כל הסימפטומים שציינתי?

איני עוסק בנושא זה אולם בהחלט יתכן שכאשר הטחול מוגדל תרד רמת הטסיות בשל הרס מוגבר ע''י הטחול המוגדל, ושכן תהיה תגובה טובה לסטרואידים. ממליץ שתפני לרופא פנימי שיפנה אותך ספציפית לפי הממצאים להמשך טיפול. לעיתים מגיעים לצורך בהוצאה כירורגית של הטחול.

מנהל פורום ורידים וכלי דם