נפיחות וכאבים ברגלים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

21/10/2008 | 20:18 | מאת: דוד

אני בן 87 מוכר במרפאת כלי דם ברקע א.סייק לב קשה ומחלת כלי דם פרופרית. בדופלקס שנערך בתאריך 23/09 הובחנה הפרעה קשה בזרימת הדם לאורך רגל-כףרגל ימין: ABI: שמאל 0.96 , ימין 0.09 . בשבוע האחרון התפתח פצע בקוטר 1 CM בשוק ימני ללא זהום על רקע בצקת גומתית בשני השוקיים בכפות הרגליים. במיון הומלץ להמשיך ולקחת FUSID 60 MG יחידות ביום וטיפול בקומדין בהתאם לבדיקות הדם . הומלץ לחבוש את הפצע במשך 10 ימים ב תחבושת AQUCEL . כיוון שאיני מסוגל לישון בלילות בגלל הכאבים והרגל שמאד נפוחה, מבקש להמליץ לי מהו הטיפול להורדת הנפיחות והכאבים. אני מוזמן למרפאת כלי דם השבוע, אך ברצוני לקבל הסבר והכוונה עפ"י הממצאים שכתבתי.

מדובר בבעיה משולבת רצינית של חסימת עורקים ונפיחות ברגלים בגלל אי ספיקת לב. שתי המצבים הללו גורמים להופעת פצעים והפרעה בריפויים . עד לביקורת ממליץ להגביה רגלים בשכיבה ע''י שמיכה מקופלת תחת המזרן כך שכף הרגל תהיה בגובה החזה והמשך טיפול מקומי בפצע . כמו כן ממליץ שתעבור דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקת ורידים

מנהל פורום ורידים וכלי דם