לחץ דם גבוה ואי-ספיקת כליות

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

15/10/2005 | 23:12 | מאת: יוסי

שלום רב אני בן 70,כ-4 שנים סובל מאי-ספיקת כליות. כליה שמאלית מצומקת ולא מתפקדת,הכליה הימנית מתפקדת ב-50% בלבד.ממוצע לחץ דם:170/170. מצב הלב:תקין . בשנה האחרונה התפתחה גלוקומה בעין ימין. התרופות שאני לוקח: 1) penedil 5 m"g - פעמיים ביום 2)cartia 100 m"g - פעם ביום 3) simovil 20 m"g- " " 4) cadex 4 m"g - שלוש פעמים ביום 5) cadex 2 m"g - פעמיים ביום 6) cardiolok 2.5 m"g - פעם ביום 7) thiaside 12.5 m"g - " " 8)normopresan 0.075 m"g- פעמיים ביום 9) betoptik 5 m"g- פעמיים ביום (לעיניים) קריאטנין: 1.6 גלוקוזה:תקין ותזונה מאוזנת בהתאם לתפריט של דיאטנית בחודשים האחרונים אני סובל מפריחה עם גירוי כנראה עקב הכדורים הרבים שאני לוקח. שאלותיי הן: 1)האם ישנו ניגוד תרופתי שכנראה בגללו אני מקבל את אותה פריחה? 2)לחץ הדם שלי לא מצליח לרדת למרות ריבוי התרופות. האם מומלץ שאשנה את המסלול התרופתי הקיים? 3)האם צפויות לי איזשהן תופעות/תוצאות לוואי כתוצאה מכל התרופות הללו העלולות לגרום לי נזק בעתיד? מודה לך מאוד על התייחסותך

ממליץ שתפנה לכירורג כלי דם כי יתכן שיש היצרות בעורק הכליה היחידה שמתפקדת וייתכן שניתן להרחיב את ההצרות הזו.

מנהל פורום ורידים וכלי דם