דליות מדממות בוושט

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

03/05/2008 | 16:08 | מאת: שושנית

בן דודתי מאושפז שלושה שבועות בבי"ח עקב הקאות דמיות וכן יציאות דמיות. בתחילה דובר על דליות שמדממות בוושט. התחול היה מוגדל וכרתו אותו בניתוח הראשון. הדימום המשיך ועבר עוד ניתוח של ניתוק הוושט וחיבורה מחדש וניקוי של הדימום. נאמר לנו שכנראה יצטרך לעבור כריתת קיבה כי הקיבה שלו מלאה בדליות מדממות ולא תוכל לעמוד בלחץ של עיכול המזון. הוא הוכנס לניתוח כריתת קיבה לאחר דימום חדש בפעם השלישית אך בניתוח הוברר כי לא יעמוד בכריתת קיבה כי בגופו יש זיהום.הוא קיבל טיפול מגסטרו של ניקוי כרישי הדם, וטיפול על טבעות שקשרו אתהמקום המקומות המדממים. הרופא אומר שזה לא פותר את הבעיה הקיימת. אנו שואלים האם יש רופא מומחה אחר או מישהו שיכול לעזור לבחור בן 30 שביום בהיר אחד חרב עליו עולמו. נשמח לשמוע חוו"ד רפואיות או המלצות נוספות. המקרה מאוד דחוף. הוא בסכנת חיים עקב איבוד דם רב מגופו.

נראה שמדובר בבעיה בכבד ולא רק בטחול. ממליץ לפנות בנושא זה לכירורג העוסק בבעיות כבד באחד מבתי החולים המרכזיים שגם עוסקים בהשתלות כבד.

מנהל פורום ורידים וכלי דם