תזונה ואקנה

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

13/01/2012 | 20:00 | מאת: יעלי

מיכל שלום, אני בת 25, בעלת אור אקנתי ואדמומי מאוד, אך יבש ורגיש מאוד. ניסיתי לטפל באקנה ברפואה הקונבנציונאלית- לפני מספר שנים נטלתי רואקוטן- וזה עזר משמעותית (למעט האדמומיות שמעולם לא עברה וכנ"ל הכתמים)אך האקנה חזר ואני מאוד לא מעוניינת ליטול את התרופה שוב. טופלתי בעבר הרחוק מאוד גם באנטיביוטיקה, במשחות שונות עם מרשם רופא (כמו רטאוויט) וניסיתי כמעט את כל הקרמים הקיימים, החל בקוסמטיקאיות, דרמו-קוסמטיקה, וכלה בפארמים השונים (כולל קוסמטיקאיות טבעיות) בחודשים האחרונים התחלתי לחשוב שאולי יש לי חסרים תזונתיים. מאז ומעולם אכלתי בריא יחסית, מעולם לא אכלתי ג'אנק, אך כן אכלתי אוכל מעובד ואכלתי בעיקר מוצרי חלב פרה ופחמימות. עם זאת, דגים לא אכלתי במשך שנים עד לחצי השנה האחרונה. בארבעת החודשים האחרונים אני מקפידה על דיאטה בה אני מנסה לספק את כל הרכיבים התזונתיים ואני מנסה לנקוט בכללים המקובלים בכל גישות התזונה- אני מקפידה על צריכה של 4 פירות (אחד מתוכם פרי יבש)ו-5 ירקות מ-5 צבעים שונים ביום כאשר אני משתדלת להקפיד שבכל יום יהיה ירק שמכיל בטא קרוטן וכן ירק ירוק (פלפל ירוק או ברוקולי, אודה שאינני אוכלת ירקות ירוקים עליים). מבחינת דגנים אני אוכלת רק: קינואה, כוסמת, אורז מלא, שיבולת שועל ושיפון 100%. אני לא אוכלת אוכל מעובד בכלל, לא מעשנת, כמעט שלא שותה אלכוהול. אני אוכלת 3 פעמים בשבוע דג (פעם טונה ועוד פעמיים סלמון) המכיל אומגה 3, 1 כוס קטניות בשבוע (שנפרסת על פני יומיים), פעמיים בשבוע אני אוכלת עוף הודו או עוף רגיל, ופעמיים בשר אדום (לא תמיד יוצא לי). כמו כן- אני אוכלת אך ורק גבינת עיזים או יוגורט עיזים ולא נוגעת במוצרי חלב פרה. בנוסף, אני לוקחת כפית זרעי צ'יה פעמיים בשבוע, וכנ"ל לגבי זרעי פשתן (שוב- בשל האומגה 3). פעמיים בשבוע אני אוכלת ביצי חופש. מבחינת גרעינים: אני אוכלת בערך 8 שקדים ביום,2 כפות טחינה מלאה, ובנוסף 8 אגוזי מלך, ומספר פעמים בשבוע אני מוסיפה גרעיני דלעת. פעמיים-שלוש פעמים בשבוע אני אוכלת שמן זית אורגני בכבישה קרה. מבחינת התעמלות- אני משלבת התעמלות אירובית ואנאירובית-כשלוש עד ארבע פעמים בשבוע, שעה בכל פעם. האם התזונה הנ"ל נשמעת כמכילה את כל הרכיבים שהגוף זקוק להם בכלל והעור בפרט? כל פעם אני מגלה שיש רכיבים שונים שהעור זקוק להם ולא ידעתי עליהם- למשל: סלניום (שאותו אני כנראה לא מקבלת באוכל), ויטמין A, E, B קומפלקס, אומגה 3,אבץ וכולי... כמו כן- עליי לציין שאני לא רואה שינוי כל כך בעור, וזאת למרות שאני מקפידה על הנ"ל כבר תקופה ארוכה. השיפור האמיתי היחיד שראיתי היה מאז שעברתי לחלב עיזים וגם את צריכתו הגבלתי לכ-500 מ"ל בלבד בשבוע- וזאת במחזור החודשי שכבר לא מלווה בכאבים, וגם הדימום נחלש משמעותית.(לא שיפור בעור) האם את חושבת שמצב העור שלי אמור להשתפר עם הזמן? מה מבחינת האדמומיות? היובש? אני שואלת כי אין שיפור במשך תקופה ארוכה יחסית... כמו כן- האם יש לך המלצות לשיפור? למשל: בנוגע לאכילת ירקות ירוקים עליים שאינני אוכלת? כמו כן- אציין שאני משתמשת לפנים בסבון מוצק אורגני, בקרם פנים אורגני שיש לו גם הגנה מהשמש, אך אני משתמשת גם באופן יומיומי במייק אפ מהפארמים הרגילים (עם זאת- השתמשתי תקופה ארוכה במייק אפ של קומטיקאית טבעית שלא עזר לי כלל וכלל וסתם היה נראה רע...) אודה לך על תשובה

29/01/2012 | 07:49 | מאת: מיכל לזרוביץ

יעלי שלום רב, אני חושבת שבעייתך לא ניתנת לפיתרון דרך הפורום. עלייך להגיע לאבחון על מנת שיותאם לך הטיפול הנכון. בברכה, מיכל לזרוביץ N.D נטורופתית, אחות מוסמכת ומומחית לרפואה טבעית www.ginko-natural.com 0546499302

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים