תעני לי בבקשה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

18/05/2006 | 10:41 | מאת: מאי

התחלתי לפני שבוע וחצי לפצח גרעיני דלעת בכמות של כוס כוס וחצי (אני מדברת על כוסות חד פעמיות השקופות),האם יכול להיות שבגלל זה עליתי קילו? יש לציין שהתזונה שלי לא השתנה,חוץ מהגרעינים כי לי זה נראה נשנוש בריא ולא משמין,כמה קלוריות יכול להיות בזה ,אשמח לקבל תשובות. יום טוב

18/05/2006 | 11:32 | מאת: בלה אגמון

שלום מאי, בגרעינים יש לא מעט קלוריות זה אכן בריא אבל יכול לגרום לעלייה במשקל. לא הייתי מציע להפסיק אבל לבדוק למה את אוכלת את הגרעינים.

18/05/2006 | 11:55 | מאת: לאה פינטו

מאי, תאכלי מה שאת חושקת בו. זה אחד מכללי הזהב של הגישה בפורום זה. כל דבר שיגרום לך הנאה וסיפוק הוא ראוי. הבעיה היא לא עם מה שאת בוחרת, הקושי שלי הוא בדרך בה את בוחרת ובהגדרות בהן את משתמשת. למיטב הבנתי, את בוחרת בזה כי זה בריא. מה זה בריא? איך זה בריא לגופך ולנפשך אם את מוטרדת, אם הגוף שלך צובר אקסטרות, אם את חיה עם עצמך ועם גופך בפחות שלום? דבר שני, מה זה נשנוש? למה הוא נועד? לשיטתי אין חיה כזו שנקראת נשנושים. יש אכילה. נקודה. ההגדרות הללו שתוחמות מזונות כאלה כ"אוכל" ומזונות אחרים כ"קינוח" או כ"נשנוש" יוצרות הרבה מאוד בלגן בזרימה טבעית ביחסייך עם אוכל ומכאן עם עצמך. ככל שאנו חיים יותר בתגובה לצרכים של הגוף שלנו - לאכול כשהוא רעב, לעצור לרגע ולשאול את עצמנו מה הכי בא לי לאכול עכשיו כשאני רעבה (אולי בכלל פרוסת עוגה נהדרת משבת), להנות מהטעמים ולהפסיק עם שובע וסיפוק - כך, נבחין ונראה שרובן המכריע של הבחירות שלנו הופכות מזינות ובריאות יותר לגוף ולנפש. כל אלה מיומנויות שאנו רוכשים בתהליך של הרזייה ללא דיאטה. אל תצרי אבחנה בין מזונות - הכל כשר, בכל שעה ובכל זמן שבו הגוף רוצה. כל אבחנה כזו מייצגת חשיבה מאוד דיאטטית. יתכן מאוד שחלק מהאכילה שלך היא רעב לפיצוי על קיפוח שבהמנעות או רגש אחר שמבקש מענה. אינני יודעת לאמר. ובכל מקרה, מקווה שהארתי משהו. שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה