כושר וקלוריות

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

15/05/2006 | 15:24 | מאת: אליקו

שלום בן 31 179 שוקל 74 נראה סהכ טוב אבל עם כרס מעצבנת קטנה נרשמתי לחדר כושר ואני עושה כל ים שעה ספורט והורדתי קצת מתוקים מאיזה ירידה ובכמה זמן אני אהיה מרוצה והאם זה יגרום גם לכרס לרדת או שזה רק כפיפות בטן (סיוט...) תודה

16/05/2006 | 07:17 | מאת: בלה אגמון

שלום רב, ראשית ברכותי על פעלות גופנית ותזונה יותר טובה. מתי תיהיי מרוצה - רק אתה יכול לדעת. חשוב להיות סבלני ולא לחכות לתוצאות מידיות זה תהליך שאמור להמשך כל החיים ולא רק לפרק זמן קצר. אם אתה עושה את מה שאתה עושה רק כדי שהכרס תרד זה לא יחזיק מעמד הרבה זמן וחבל. תמשיך ותעשה את זה בלי סבל - אחרת זה לא יחזיק מעמד.

17/05/2006 | 23:41 | מאת: לאה פינטו

אליקו, תודה על הודעתך בפורום, זה מאפשר לי להעלות כאן את נושא הפעילות הגופנית (פ"ג) בהקשר להרזייה. כמי שעשתה מאסטר בתחום התזונה והמאמץ הגופני, אני רוצה לומר לך שאחת הבעיות היא ההקשר ממנו יוצאים אנשים שרוצים לרזות לפ"ג. אם אנו משתמשים בפ"ג כדי לרזות - זה לרוב ישאר סיוט, יתבצע לפרקים ובד"כ לפרקי זמן קצרים. בתצורה הזו זה חסר משמעות לאיזון גופך ולבריאותך. כשאנו רוצים לשנות את אורח חיינו במטרה להשיג משהו, אנו חייבים לשנות את התפישה שלנו, את הגישה שלנו. אחרת השינוי לא מחזיק מים וכך גם תוצאותיו. כשאנו עושים פעילות בגלל שאנו שמנים אנו תופשים את הפ"ג כעונש, כקנס. כל רגע בפעילות מזכיר לנו את הפגמים שלנו. אנחנו מתחילים כדי לגמור עם זה וכל פעם מחדש צריכים לגייס את כל משאבינו כדי להתחיל בכלל. יותר מכך, כיוון שזה נועד להשיג משהו אנו מתאכזבים מהאיטיות של התהליך ונשברים. אני, אישית, לא ממליצה ללקוחותיי לעסוק בפ"ג כל עוד זה בא מהמקום של "ככה צריך". שום דבר לא "צריך", לרזות אפשר גם בלי פ"ג. לפ"ג יש אפקט מדהים על הרגשתינו, חיוניותינו, חיטובינו וכמובן בריאותנו וזה צריך לבוא אך ורק ממקום אחד - של כיף והנאה (גם הנאה מהמאמץ). אנו מתמידים רק במה שעושה לנו טוב וכיף. ההרזייה היא תופעת לוואי. ולכן טוב יהיה אם תתמקד בטוב שאתה עושה למען רווחת גופך ונפשך. כשאתה פעיל זו הזדמנות שלך להרגיש את שריריך הנהדרים, את זרימת הדם הנפלאה, את חום הגוף החי. לא להתנפל. לאט לאט, לבנות את עצמך ביסודיות דרך עבודה פנימית ולא רק חיצונית. שנה את גישתך לענין. מצא את הדרך להנות ממה שאתה עושה ואל תפסיק לחפש אני מבינה מהודעתך שאין לך מטרה לרזות אלא לחטב. זכור שאם לא תצליח לבסס את מה שאתה עושה היום כחלק מחייך, השרירים שתצליח לקצר ולחטב היום יתרופפו חזרה ביום שתפסיק. בהצלחה לאה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה