פורום מקסים

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

14/05/2006 | 07:53 | מאת: יערה

רציתי להגיד לבלה וללאה מנהלת הפורום החדשה תודה. עניין אותי מאוד הפורום שלכם, בתור אחת שהיו לה הפרעות אכילה ואח"כ הייתה משינה בתור אחת שספרה קלוריות ושהייתה אובססיבית לכל מיני דברים. לפני כמה חודשים מצאתי את הפורום שלכם, וראיתי ששמתם קישור והסברתם את המטרה. בזכותכם אני הגעתי לאן שהגעתי, אני במשקל וגובה יפה מאוד אני לא חושבת על זה ולא מתעסקת בזה, והבנתי שאני צריכה לאכול מה שאני רוצה, גם עם בלי בבוקר גלידת שוקולד. כי עם יבוא לי את זה לדוגמא אל הבוקר ואני לא אוכל את זה בגלל שזה גלידה, וזה גם גלידה שוקולד עוד, וזה עוד על הבוקר. אז כל היום אני הרגיש מקופחת ובסוף זה ימאס. אז לקחתי את עצמי לידיים ואני מנסה להקשיב לרצונות שלי. לפעמים קורה לי שאני קמה בבוקר ואני כבר יודעת מה אני רוצה לאכול, ויש שלושה דברים שאני רוצה. ואני מתחילה שעה לחשוב מה לאכול. את זה את זה או את זה. יש לי בעיה בקשר למסיבות בערב מאוחר, כי אני אוהבת לקום מוקדם בבוקר ולא משנה מתי אני הולכת לישון אני מתעוררת ב 6\6וחצי.\7 ואני אוכלת כבר מאוד מוקדם. משהו כמו כל שלוש שעות, ועם אני אוכלת ארוחת ערב בשמונה בערב, וב 11 בלילה יוצאים למסיבה. אז פה אני נתקעת, אחרי הדרך היפה שעשיתי לעצמי בזכות מה שקראתי. רציתי להתייעץ איתכם בקשר לבעיה הזאתי רציתי לשתף. יערה ..

14/05/2006 | 08:33 | מאת: בלה אגמון

שלום יערה . ראשית תודה שאת משתפת. זה מחמם את הלב לדעת שהפורום עוזר לשנות תפיסות עולם. אני מברכת אותך על כך שהצטרפת למועדון של אנשים רזים טבעי ואת מתחילה להנות מהחופש והזרימה שהוא מציע. את פועלת מצוין. אוכלת כל שלוש שעות ומה שגופך מבקש. תמשיכי כך. זו דרך נהדרת להיות באיזון סביב נושא של אכילה. הבעיה שאת מתארת משקפת שוב את הבילבול בין צרכים רגשיים/חברתים/סביבתיים לבין צרכים ביולוגיים. עליך ללמוד להתבונן בעצמך כשאת במסיבה ולשמוע את הקולות שמנהלים אותך. מי מהם אומר לך לאכל? למה ? מה? נסי לקלוט. מה הצורך שלי באוכל עכשיו. האם פשוט בא לי לטעום את המאכלים המיוחדים האלה? אם כן אז את יכולה ,רק תוודאי שאת באמת טועמת - נותנת לחושים שלך את כל תשומת הלב ותבדקי האם הספיק. איך את יודעת ? אם יש עוד צרכים חוץ מהטעימה - תקשיבי להם - האם זה מתח? האם זו עייפות? שיעמום ?כעס? התרגשות?. מסיבה זו סביבה לא פשוטה לגוף ולנפש שלנו - כל החושים מותקפים יש חברה צריך לשים מסכות - זה לא תמיד פשוט- אוכל מהווה מפלט לכל אלו. אז תקשיבי ותראי מה קורה, זה כשלעצמו מאד מלמד ומשחרר. שוב תודה ואשמח גם להתיחסות של לאה.

14/05/2006 | 08:37 | מאת: לאה פינטו

תודה על הפרגון ותודה על השיתוף. דקה לפני שאני יוצאת לחופשה הצצתי לפורום והיה שווה.אני מתרגשת ושמחה בשבילך על ההצלחה הגדולה, פריצת דרך של ממש. אין ספק שעשית בחירה נכונה ומפרגנת לעצמך ולגופך. ואת חווה את התוצאות בכיף. אני כ"כ נהנית לשמוע אנשים שעברו לצד השני של הגדר, שעברו ממקום של חוסר שביעות רצון מגופם ומההתנהלות שלהם מול מזון למקום של הנאה ואהבה כלפי מה שמשתקף להם דרך המראה וכלפי עצמם. מחזקת אותך ומפרגנת לך בגדול. לא כל אחד מצליח לעבור תהליך זה לבד, כל הכבוד. בנוגע לבעיה שהצגת. הגישה של הרזייה ללא דיאטה היא חלק מתפישת עולם שלמה שמילת המפתח שלה היא - כבוד. כבוד לצרכים הביולוגיים והרגשיים שלנו. מתוך הבנה שאנו וגופנו חיים בסיפוק ושלמות כשצרכינו נענים. ובהקשר לנאמר אני רוצה להתייחס לשני היבטים בשאלתך: 1. שינה, בדיוק כמו אכילה, יציאות וכ"ו היא צורך פיזי של הגוף. על מנת שמערכות הגוף שלנו יתפקדו באופן אופטימלי (אחד מהם זה חילוף חומרים) אנו צריכים לספק להם את התנאים הנוחים ביותר. מנוחה זה חשוב. 2. בגישה של הרזייה ללא דיאטה, השעון שעל הקיר או על היד אינו רלוונטי. המנגנון היחידי שרלוונטי הוא מנגנון הרעב והשובע. אם אני מרגישה רעבה, זה ממש לא משנה מה השעה. הגוף לא חי בפרקי זמן של 24 שעות הוא חי, נושם ומתפקד בטווחים ארוכים הרבה יותר. ולכן כשאנו חיים ע"פ הגישה הזו יקרו מצבים בהם מסיבה כלשהי נאכל ביום X מעבר לרעב שובע שלנו ולמחרת כשנחזור להקשיב ניווכח שאנו זקוקים להרבה פחות ובסה"כ הגוף מאזן את הצריכה הקלורית שלו. ככל שאנו קשובים יותר ומגיבים טוב יותר, אנו מרזים ושומרים על יציבות מידותינו. אינני יודעת מאיזו סיבה את אוכלת ארוחת בוקר או אוכלת כשאת יוצאת בערב - אם זו מסגרת שקבעת לעצמך זה עומד בניגוד לאכילה טבעית המונחית ע"פ מנגנוניו הטבעיים של הגוף. אכן עשית דרך יפה, תמשיכי ברוגע ובנינוחות. את מוזמנת להמשיך ולשאול. בלה תהיה כאן בלעדיי השבוע, אשמח להתייחס לכל דבר לקראת סופ"ש. שיהיה שבוע נפלא לאה

14/05/2006 | 17:38 | מאת: יערה

פה אני חושבת שנתקעתי במהלך התהליך שנסתי ללכת בדרך של הרזיה ללא דיאטה. הדיאטנית הקודמת שלי אמרה לי שצריך לאכול כל שלוש שעות, בוקר בייניים צהריים בייניים ערב בייניים, ועוד משהו קטן בלילה. לפעמים יוצא לי גם 5 מנות בייניים, כל פעם זה משתנה. כמובן שאני לא מתכנתת את זה. נסתי לאכול מתי שאני רעבה, אחרי שלוש שעות לא הייתי באמת רעבה, אבל אחרי 5 שעות הייתי רעבה. וגם שאכלתי לא סבאתי ושוב לקחתי משהו. לכן חשוב לי לאכול כל שלוש שעות, כמובן שאני לא בודקת בשעון ואומרת "טוב עוד 5 דקות, את צריכה לאכול" ממש לא. אבל פלוס מינוס. דבר נוסף שיש לי אימו בעיה אמיתית וזה צליאק מגיל שנה כבר. אז אני רגילה. אבל עדיין קורא, כשאני לא יודעת עם יהיה אוכל שיהיה לי טוב במסיבה, אז אני צריכה לאכול בבית. ושיש אוכל טוב במסיבה ושמתאים לי פה אני נופלת. ובקשר לדבר הבא עם המסיבה היא כל הלילה ואני לא אוכל, אז אני מגיעה הביתה רעבה. פה נתקעתי מהלך היום שלי הוא מעולה. יערה . לאה טיול נעים

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה