שובע ורעב ואכילה מעבר

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

22/06/2016 | 21:03 | מאת: דוד

שלום אם אני וכל נעבר לשובע שלי בכל ארוחה-למה שאני אשמין מזה? אם אני אוכל מעבר לשובע אז אני אהיה רעב עוד יותר זמן מאשר אם הייתי אוכל בשובע-וככה כל היום פשוט הרעב יידחה לי בעוד זמן כשאני אוכל מעבר לשובע. אני כם יודע שאם אוכלים פעם או פעמיים מעבר לשובע ולא כקבע לא משמינים מזה. אז למה על בסיס קבוע זה כן משמין? תודה

23/06/2016 | 10:03 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אתה מפתח הרגל לאכול נפחים יותר גדולים ממה שאתה צריך. כלומר , כשאתה אוכל בקביעות יותר מהשובע, הגוף שלך לומד שהשובע "צריך" לבוא מכמויות יותר גדולות ממה שהוא צריך באמת. ואז כשלאורך זמן לא מקשיבים לשובע הפיזיולוגי, מתחילים להקשיב למשהו אחר. להרגשה של נפיחות/מלאות מעבר לצורך ,שבשבילך הופכת להיות תחושת השובע. ומזה, מההרגל החדש שיצרת, משמינים.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה