רק עולה ועולה במשקל...

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

11/05/2006 | 12:36 | מאת: לילך

שלום מאז שילדתי את בני שהיום כבר בן 3 שנים אני לא יורדת במשקל וכל תקופה של חצי שנה נוספים לי 5 קילו . אני רוב הזמן בבית ולא עובדת וקשה לי לא להתפתות לאוכל שנמצא, כל פעם שאני מתכננת לרדת ואומרת שאני אתחיל לקזז באוכל נוצר מצב שאני מתחילה לזלול יותר. אני מרגישה כל כך לא נוח בגוף הזה ומתה לצאת ממנו..אני מרגישה שנכנסתי למעגל שאי אפשר לצאת ממנו. כל פעם אני מתביישת להפגש את אנשים, חברים, משפחה.. שלא יראו שוב כמה שמנתי ושוב לקבל הערות ומבטים שונים לכיווני כתוצאה מכך שאני לא נפגשת אני נמצאת שוב יותר בבית ואז אוכל יותר...וכן הלאה. יש את הבעיה הנוספת שנוצרת עם ההשמנה..הבגדים כבר לא עולים .. ושוב צריך לקנות חדשים ..וכל מה שבארון לא מתאים... אני כל כך מתוסכלת ולא מאושרת מהמצב הזה.. אני מתה ללכת עם הבן שלי לים או לבריכה אבל אני כל כך מתביישת ולא נוח לי עם הגוף הזה.. ... לא טוב ואני לא מאושרת ככה.. איך אני יוצאת הממצב הזה?

11/05/2006 | 16:13 | מאת: לאה פינטו

קוראת ושומעת את המצוקה הכ"כ מוכרת ויודעת שגם עבורך היא יכולה להפוך לקולות מהעבר. ראשית, אני מציעה לך לא להכנס לדיאטה (ולא משנה איזה). זהו לא פתרון עבורך. הדרך היחידה שאני יכולה להציע לך היא להחליט לעבור תהליך אמיתי של שינוי גישה והתייחסות. ממה שכתבת בהודעתך עולים 2 גורמים להשמנתך: 1. מינון גבוה של אכילה רגשית (כתבתי על זה באחת התגובותבעמוד זה). 2. ריבאונד של דיאטה - שימי לב מספיקה לנו לעיתים קרובות רק מחשבה על דיאטה כדי להיות "רעבים" לאוכל. ברגע שאנו הופכים את האוכל לאישו, ל"אויב" - אנו עסוקים בו כל הזמן. כי הרי ה"אויב" בסביבה. זה מגביר את ההתעסקות המחשבתית והאובססיה למזון. אנו נותנים לו כח שבעצם אין לו. הדרך שאני ובלה מציעות כאן היא דרך בה תלמדי לכבד את עצמך, את גופך ואת צרכייך הפיזיים והרגשיים. ואולי לא תאמיני, הדרך אפילו מהנה. מציעה לך לקרוא תגובות שלנו כדי להתרשם יותר מהרעיון.

15/05/2006 | 09:43 | מאת: ללה

לילך אני כ"כ מבינה על מה את מדברת הייתי שם גם אני עובדת בבית ובעבר קשה היה לי למלא את החלל הריק הזה וכל דקה נגשתי למקרר לראות אם "צמח" שם משהו חדש , עברתי לפרדס חנה לפני כ-9 שנים ובכל פעם שהייתי צריכה לנסוע לעיר הולדתי פחדתי שישהו ירה אותי , עד כמה שמנתי. רציתי לספר לך שעברתי שינוי מדהים בשנה האחרונה בעקבות סדנא שעברתי ובזכות מטפלת מקסימה שעזרה לי (לאה פינטו) והיום החיים שלי נראים אחרת לגמרי אני לא חושבת אוכל , לא מתביישת בעצמי (למרות שיש לי עדיין מה להוריד) עדיין לא הגעתי לגוף שלי אבל אני בהחלט בדרך הנכונה... צרי עימי קשר במייל אני אשמח לספר לך על ההשתחרורות מהאוכל ויציאה לחופש....

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה