דילמה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

09/05/2006 | 15:13 | מאת: יוליה

התחלתי את דרכי אחרי הצבא מאוד השמנתי בצבא, אכלתי גם שלא הייתי רעבה, מאז קורס הקצינים שלי, שכל היום רק וופלות אכלנו שם, ולא אוכל. מאוד מאוד השמנתי אפילו. נראתי ג'ברית. ואני מאוד קטנה בדרך כלל. גם ששירתתי לא עשיתי כלום . לאחר שהשתחררתי התחלתי לעשות דיאטה מאוד קיצונית, רזיתי מאוד מהר כמו רבים אחרים. עד שרציתי לישמר כמו שאני, וחזרתי לאכול רגיל, והשמנתי כפול. כל הזמן הזה בכלל לא עסקתי בכושר, חיברו לי לבית אינטרנט רק לא מזמן (אני מכירה אינטרנט רק דרך הצבא). דפדפתי בין מלא עמודים בגוגל בנושא. והבנתי שצריך להפסיק לספור קלוריות, כי קלוריות זה לא אוכל, ומספרים זה לא אוכל. ושאני צריכה לעשות כושר, זה מה שעשיתי עד עכשיו, אני עושה כושר אוכלת מה שאני רוצה במידה ומתי שאני רוצה. יש לי בעיה אחת. וזה הכושר לאחרונה בגלל כל מיני בעיות בריאות אצל אחותי. אני נוסעת לעזור לה עם הילדה אחרי העבודה. (אחותי חשובה יותר מהכושר-תסכימו איתי) מכאן יוצא שאני עושה פחות כושר, רק בחמישי ובשישי. זה הכניס אותי לדילמה ובגלל זה כל הזמן בלי לאכול . בגלל שאני עושה פחות כושר. השמח להסבר למה שקורה לי עכשיו, למה בגלל שאני עושה פחות כושר. מתחשק לי לאכול כל הזמן ואני קצת עליתי במשקל בגלל זה. אני אוכלת עכשיו יותר מבדרך כלל. והכושר חסר לי אני מרגישה לא טוב עם זה. עם זאת אני יודעת שיהיו לי בחיים עוד הרבה מצבים בחיי שיהיה צריכה לעשות פחות כושר, כמו שהטוס לחול. יש פה משהו שהתמכרתי עילו. השמח לדעה שלכם. יוליה

09/05/2006 | 16:07 | מאת: לאה פינטו

אם הפסקת לעשות פעילות גופנית אין זה אומר שאת צריכה להשמין. בתהליך של הרזייה ללא דיאטה אין הקשר כזה. הגוף יודע לספור את האנרגיה הנדרשת לו. הוא מומחה בספירת קלוריות אנו לא צריכים לעשות זאת עבורו והאמת היא שכל נסיון כזה הוא ניחוש בלבד. לכן המטרה היא להיות קשובים לצרכים, לסיגנלים שהוא שולח. אם אני עושה פעילות גופנית הצריכה מן הסתם תגדל (בלי שנשמין) ואם אנו פעילים פחות הדרישה שלו תקטן. הפסקת פעילות גופנית תשפיע על מראה הגוף בשל השינוי במתח השרירים וכמובן על ההרגשה הכללית. ממה שכתבת אני לא מוצאת שום סיבה ביולוגית להגברת התאבון, נראה לי שמה שמייצר אצלך את החשק טמון בדפוסי החשיבה שלך ועולם הרגש שלך.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה