שאלה...........

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

07/05/2006 | 16:56 | מאת: ריקי

האם זה נכון שאוכלים מעט הקיבה מצטמקת ואז אתה יכול לאכול פחות?

08/05/2006 | 09:12 | מאת: לאה פינטו

הי ריקי. הקיבה היא שק שרירי שיש לו היכולת להתכווץ ולהתרחב. כשהקיבה ריקה נפחה יכול לעמוד על כ- 50 סמ"ק. נפח זה עשוי לגדול לאחר אכילה עד כדי 1500 סמ"ק שהם 1.5 ליטר. מדהים, הא? ככל שהקיבה שלנו מצומקת יותר, אנו נחוש שובע מהר יותר. זה לא בהכרח אומר שנפסיק לאכול. זה רק אומר שאנו מקבלים איתות למלאות ויכולים לבחור להפסיק. כיוון שיכולת ההתרחבות של הקיבה גדולה מאוד אנו תמיד יכולים להמשיך ולמלא. זה מסביר את העובדה שיש מספר דרגות שובע. אנשים שמנים (כולל אלה ש"שומרים" כל הזמן ואלה שבדיאטה. להם אולי גוף רזה אך ראש מאו שמן) אינם קשובים לסיגנלים הללו, בד"כ. ובתהליך של הרזייה ללא דיאטה אנו בעצם לומדים, בין השאר, תוך תרגול ואימון לפעול בהרמוניה עם האותות הפיזיים שמגיעים מהגוף. להבדיל מלצרוך מזון ע"פ תפריט מוכתב מראש ומנותק מהגוף שלנו. מקווה שהתשובה ברורה שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה