ניתוח קיצור קיבה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

06/05/2006 | 23:31 | מאת: אברם

רציתי לברר האם ישנם סיכונים בניתוח קיצור קיבה, הסבירו לי שיש אפשרות לעשות ניתוח כזה ללא ניתו ממש רק תוך החדרת איזשהם קליפסים לקיבה, וזה אפילו ממומן ע"י קופות החולים למי שסובלים מהשמנת יתר. מה עמדתך בעניין?

07/05/2006 | 09:24 | מאת: לאה פינטו

אברם שלום בניתוח זה מצרים את פתח הכניסה לקיבה במטרה לצמצם את יכולתך לצרוך כמויות גדולות של מזון. הסיכונים הם סיכונים כמו בכל ניתוח. ואכן קופ"ח מממנת ניתוח זה ממשקל מסוים. בנוגע לעמדתי בענין. מנתונים מחקריים אני יכולה לומר לך שרק כ- 5% מהמנותחים מצליחים לשמור על הישגהם בטווח של 5 שנים לאחר הניתוח. הרוב המכריע חוזר למצב ההתחלתי. יש בעזרה זו כדי להמריץ אך ללא שינוי "בראש" (שינוי גישה, טיפול במניעים לאכילת יתר, הסתגלות ל"אני הרזה") כלום לא יעזור. נכון להיום אין ליווי ראוי של צוות מקצועי את המנותח ולכן העליה החוזרת במשקל. ניתוח זה לא מטפל בתשוקה לאוכל ומכאן מקרים בהם, אנשים אוכלים מעבר לקיבולת הקיבה ומתרגלים לחיות עם הקאות בלתי רצוניות שלא מונעות את ההשמנה חזרה. מציעה לך לשוחח עם אנשים שעברו את הניתוח כדי לקבל תמונה רחבה יותר. במידה ותחליט לעבור אותו דאג לעצמך גם לליווי תומך שיעזור לך להשתנות מבפנים. בהצלחה לאה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה