השמנה-הרזיה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

03/05/2006 | 22:47 | מאת: מיקה

שלום, אני באמצע שנות השלושים. מאובחנת מגיל צעיר עם תת פעילות בלוטת התריס (נוטלת אלטרוקסין) ותסמונת תנגודת לאינסולין, כמובן גנטיקה ומטבוליזם אפסי. ניסיתי את כל הדיאטות , הרופאים , רפואה אלטרנטיבית ומערבית ולא הצלחתי לרזות. הרופאים אמרו לי שאני נאבקת לחינם כי הסיכוי לרזות הוא אפסי. בכל זאת נכנסתי לאורח חיים דיאטתי וספורטיבי והשלתי מעצמי 18 ק' בשנתיים (לאט לאט...). אני יודעת שהומאופטיה, דיקור ותוספי מזון לא עבדו עלי. האם יש פתרון אחר, במצב של השמנה שלא על רקע אכילת יתר , לרזות? (לפחות מהר יותר...). אני כרגע יורדת קילו ב-7 שבועות ודי מתוסכלת כי יש לי עוד שנתיים עד שאגיע למשקל הרצוי . האם מנסיונכן יש פתרון לתמוך ולהאיץ בגוף להיפטר מהשומן? אני גם כל כמה ימים מתנפחת ב-2 ק' , לא ברור למה, לא נמצאה סיבה. זה גם מפריע למרות שזה יורד בחזרה.

04/05/2006 | 14:22 | מאת: לאה פינטו

עושה רושם שמה שאת עושה תומך בהרזייה שלך, אם כי אינני יודעת למה את מתכוונת כשאת כותבת "אורח חיים דיאטטי...". את מתארת מצב בריאותי שדורש התייחסות יותר אישית ויותר קלינית. ראשית, מציעה לך לערוך בדיקות רפואיות על מנת לוודא של"אורח החיים הדיאטטי..." אין השלכות שליליות כלשהן על מצבך ("דיאטה" ידועהכ בתרומתה לירידת חילוף החומרים) ולשוחח עם דיאטנית שמתמחה בהפרעות מטבוליזם של פחמימות. אין ספק שהפעילות גופנית שאת עושה מועילה לך. על אף העובדה שלא ברור לי איזה סוג של פעילות את מבצעת. ולסיום, בלי לחץ! אם הכל בסדר מבחינה רפואית אל תדחקי בגוף. תני לו את הזמן שלו בלי נסיון לשלוט במה שלא נועד לשליטתך. בינתיים, השתדלי להנות מהדרך. מצטערת אם לא נתתי החיות לעשייה מידית ובכל זאת מקווה שעזרתי. שלך לאה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה