קלוריות

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

21/10/2013 | 20:11 | מאת: yunit

יש לי שאלה שמאוד מעניינת אותי אם כשאוכלים לפי רעב ושובע,אוכלים בדרך כלל מאכלים עם כמות קלוריות גבוהה יותר מבזמן דיאטה. אז איך זה שלא משמינים? כי הרי לאכול מנת שווארמה לארוחת צהריים זה בערך 800 קלוריות וסלט עוף גג 250. אז איך זה שלא משמינים? מהי החשיבות של הקלוריות בעצם? ואיך הגוף מאזן את הקלוריות? אשמח אם תעני לי תשובה ארוכה ומפורטת שתענה לי על השאלות כי זה מאוד מסקרן אותי תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
22/10/2013 | 15:26 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כשאוכלים לפי השובע, תחושת השובע כמו "סופרת קלוריות". ברגע שקיבלת מספיק אוכל, את שבעה ויודעת שאת צריכה להפסיק לאכול. כך שזה ממש משנה מה כמות הקלוריות במזון. קלוריות הן אמת מידה של מעבדה. קלוריות לא מספרות לך שום דבר על האיכות או ההרכב התזונתי של המאכלים שאת אוכלת. קלוריה= לכמות האנרגיה שצריך כדי להעלות את הטמפרטורה של מזון מסויים במעלה אחת. הבנת? ומה הקשר לאוכל או לדיאטה? מקרי בהחלט. כשאת בוחרת את מה שאת רוצה לאכול, ואוכלת לפי השובע, הגוף שלך "סופר" את הקלוריות שאת מכניסה. וכשהוא מקבל מספיק אנרגיה , השובע מסמן לך להפסיק. הגוף "סופר" קלוריות הרבה יותר טוב מהראש שלך, או החישובים שאנשים עושים. שובע מושפע מהרכב המזון, הכמות והטעם. קלוריות? זה רק מספר.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה