צריכה קלורית ותחושת שובע

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

27/01/2013 | 23:38 | מאת: אביבה

שלום נדיה, מקריאת התשובות כאן בפורום עולה, שתחושות רעב-שובע הן המווסתות את העליה או את הירידה במשקל. שאלתי היא, האם ניתן להתעלם לחלוטין מהערך הקלורי של המאכלים השונים? הרי אם אצרוך 200 גרם שומנים, לדוגמא, לא אשבע באותה מידה כפי שאשבע מ 200 גרם פחמימות מורכבות, אלא הרבה פחות. אבל מאידך אכניס לגופי כמות כפולה של קלוריות. איך, אם כך, ניתן לסמוך על תחושות הבטן?

לקריאה נוספת והעמקה
28/01/2013 | 13:41 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

קודם כל, שומן משביע הרבה יותר מפחמימות ולא להיפך. כך שאם תאכלי 200 גרם שומן (שווה לכמעט חבילת חמאה), לעומת 200 גרם פחמימות ( נניח 13 פרוסות לחם), שניהם יגרמו לשובע (יותר נכון לתחושת "התפוצצות" אם אוכלים בבת אחת) בגלל הכמות, אבל השומן ישביע ליותר זמן. מבחינת קלוריות, נכון שבנפחים האלה שציינת יש יותר קלוריות בשומן מאשר בפחמימות, וזה מה שמביא אותי לתשובה. שומן ישביע יותר, בנפח קטן יותר. כלומר, כמות קטנה יותר של שומן משביעה יותר ,מנפח גדול יותר של פחמימות. זה קורה גם בזכות הערך הקלורי הגבוה יותר של השומן, וגם בזכות דרך ההתפרקות וספיגה של השומן בגוף. לשומן יש תפקיד חשוב בתחושת השובע שלנו. היות וכשמדברים על ארוחה, אנחנו מדברים על שילוב של מרכיבים, פחמימות וחלבונים ושומן, אין משמעות לקלוריות.עוצרים כששובעים. כשאת מציגה את זה לפי מאכלים שמבודדים אב מזון אחד, אז תמצאי ,שאם את מסוגלת לאכול 15 פרוסות לחם, לאכול חבילת חמאה, הרבה יותר קשה פיזית. משומן שובעים יותר מהר (נפח) מאשר פחמימות (נפח), כך שבסופו של דבר, בגלל ההבדל של הנפח של המזון והיכולת היותר טובה של השומן לתת לנו שובע, תאכלי את אותה כמות קלוריות. ויסות השובע בגוף הוא שילוב של תכולת הארוחה , עבודת הקיבה והקשר למח. תחושת הבטן היא הטובה ביותר כסימן מתי לאכול ומתי להפסיק. אני מקווה שהתשובה ברורה.

28/01/2013 | 17:34 | מאת: אביבה

תודה על התשובה המפורטת. אין לי בעיה לאכול 15 פרוסות לחם בפעם אחת. עכשיו אני צריכה לנסות לאכול 200 גר' חמאה :-)

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה