זקוקה לייעוץ בנושא מאוד חשוב...

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

30/03/2006 | 20:10 | מאת: אביגיל

שלום... אני לא אתחיל כמו ששמתי לב שכולם מתחילים "משקלי הוא וגובהי הוא.." כי במקרה שלי זה הרבה יותר ממשקל וגובה. הבעיה שלי יותר מורכבת. כיום אני בת 19.5 ומגיל קטן קיימת אצלי אובססיה לאוכל. מעין אובססיה שגורמת לי לחשוב על מה אוכל, מתי אוכל וכו'. פעמים רבות אני כועסת מאוד כאשר אוכלים לי את האוכל שהכנתי במיוחד בשבילי ונכנסת לעימותים עם בני משפחה שאני אוהבת... הדבר העצוב ביותר הוא שאני מודעת לבעיה הזו ואני לא יודעת כיצד לפתור אותה... המשקל שלי במרוצת השנים עלה ועלה וכיום גובהי הוא כ-168 ס"מ ומשקלי בערך 120 ק"ג. ניסיתי כמעט את כל הדיאטות האפשריות אך הכל מתחיל בירידה יפה של מס' ק"ג ומסתיים בעליה של כל מה שהורדתי ועוד כמה ק"ג... הכל נובע מייאוש, מתסכול, ממחשבה שלעולם לא אצליח להוריד את כל המשקל העודף הזה... משקל שמציק לי והורס את חיי. אני לא יודעת אפילו כיצד להתחיל להוריד את זה.. פעילות ספורטיבית מאוד קשה לי כיוון שלא עשיתי דבר מאז בי"ס יסודי. לאחרונה אנ י מרגישה לחץ מאוד כבד על הלב כאשר אני מזיזה את עצמי קצת מעבר לפעילות שגרתית. אני רואה את כל ה"שמנות" שגדלו איתי בילדותי הולכות ומרזות, ורק אני מעלה ומעלה... אני לא יודעת מתי יהיה לסוף לזה... איך מפסיקים את מעגל ההשמנה הנוראי הזה?? אני כל כך רוצה לרדת... אך אני לא מבינה מה עוצר בעדי? אני לא יודעת מה לעשות.. הייאוש אוכל את הנפש שלי ואת הרצון להתחיל שוב בדיאטה... (והפעם זה הוא...ולא אני)

01/04/2006 | 23:39 | מאת: בלה אגמון

שלום לך אביגיל היקרה. דבר אחד חשוב אני רואה בכל מה שכתבת. יאוש. את מיואשת מעצמך, מגופך מאפשרות של להיות אי פעם באיזון סביב נושא של אכל, מאפשרות של להיות אי פעם מרוצה ומאושרת. זה מאד חבל שבגיל כל כך צעיר כבר התאישת. את אכן במשקל מאד גבוה וחובה לעשות משהו עם זה. אסור לך בשום פני ואופן לעשות דיאטה ועליך לקחת אחריות ולחולל שינוי משמעותי בחייך. בעקר בדרך בה את חושבת , רואה את המצב שלך ופועלת. אין אפשרות לעשות זאת לבד וזו משימה לגמרה לא פשוטה, לדעתי אין לך בררה. אני מאד אשמח לעזור לך. אני מתמחה בידיוק במצבים של יאוש.(זה לפעמים המצב הטוב ביותר כי אין לך מה להפסיד). מאד אשמח לעזור לך אם תרצי כמובן את מוזמנת ליצור קשר. בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה