עודף משקל אצל בני

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

29/03/2006 | 11:03 | מאת: עופר

בני בן 3.5 והוא בעל משקל עודף. מאז שהיה תינוק ציינה אחות טיפת החלב על עודף משקל, אך היות שינק עד גיל 10 חודשים, חשבנו שזו הסיבה. בשנתיים האחרונות, אינו אוכל פירות, ירקות (טריים ומבושלים כאחד), דגים. הוא ניזון בעיקר מפחמימות בגיוון מסויים- אורז, פסטה, בצקים למיניהם. אני יודעת שבגן הוא אוכל מגוון יותר, אך בבית מסרב לאכול אותם המאכלים- קציצות ובישולים נוספים. גם בגן הוא מסרב לפירות וירקות ולחץ חברתי (כשרואה שחבריו אוכלים בהנאה) לא עוזר. לעיתים הוא מגלה פתיחות מסויימת ומוכן לטעום דברים חדשים, כגון- סוגי מעדנים חדשים אך גם הם בהגבלה מסויימת- ללא חתיכות פרי, שהציורים על האריזה לא יהיו מוצרים שמסרב לאכול ועוד. לאחרונה הוסיף קטשופ לגיוון הארוחה (בעבר סירב גם לכך). הוא בעיקר מוכן לגוון בווריאציות של מאכלים שמכיר- סוגי מעדנים, סוגי לחמים, סוגי פסטות ועוד. מכיוון ששנינו (הוריו) בעלי נטייה להשמנה, והיות שהוא מאוד אוהב פעילות גופנית אך איננו מצליחים להפעילו עקב חזרה הביתה בשעה מאוחרת, אני שולת מה ניתן לשנות בהרגלי האכילה שלו וכיצד ניתן לעשות זאת. איני רוצה להתחיל לו 'דיאטה' בגיל כה מוקדם (אני יודעת שקבוצות תמיכה לילדים ניתנות מגיל מבוגר יותר) אך גם איני רוצה שיסבול מעודף משקל ומבעיות הערכה עצמית ממנה בעלי ואני סבלנו בילדותנו. אני בתהליך הורדת משקל יותר מחצי שנה ומרבית התזונה בבית השתנתה- פחמימות מלאות, חלב רזה, גבינות רזות, היעדר מתוקים ועוד. כגרע לא נראה כי בני מושפע ממשקלו ואיני רוצה שירגיש כי איננו אוהבים אותו כך, אך אני דואגת לעתיד.

29/03/2006 | 16:55 | מאת: בלה אגמון

שלום לך. נראה לי שאת פועלת נכון מאד. שינית את הרגלי אכילה בבית יש לך מודעות ואחריות כלפי עצמך וכלפי משפחתך את מודעת לכל האספקטים של האיזון הרגשי והגופני של בנך. לדעתי, את פועלת מצוין. אני מציע לך להיות פחות בלחץ מהעניין ולא לשדר את הלחץ שיש לך לבנך. אם התזונה והמבחר התזונתי בבית הוא תקין עם הזמן ירחיב בנך את הבחירות שלו. אם הוא אוהב פעילות גופנית נסו כמה שיותר להפעיל אותו. כמובן שאסור דיאטה בכל גיל לא רק בגיל הזה זה רק משמין. הכי חשוב חזקי בבנך את תחושת הבטחון והאהבה שיש לו כלפי עצמו וגופו - כמו שהוא זה חשוב מאד. באופן כללי את נשמעת לי יופי של אמא כל הכבוד לך!!!

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה