האם החלב משמין?

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

17/05/2011 | 12:30 | מאת: אסתר

שלום רב .אןמרים שבגוף האדם אין אינזים שמפרק את החלב מה אפשר לקחת כדי שלא יהיו מצבורי שומן שנובעים מאכילת חלב ?תודה רבה.

17/05/2011 | 12:56 | מאת: לאה פינטו

אסתר יקרה, שלום. אבוי אם כך היה. ראשית, כשמדברים על מזון מסוים, חלב לדוגמא, יש להבין כי למערכת העיכול לא מגיע "חלב" אלא ערב רב של רכיבים המרכיבים אותו: חלבונים, פחמימות, שומנים, ויטמינים, מינרלים וגם מים. מכאן שאין אנזים אחד שאחראי לפירוק "חלב" ישנם אנזימים לפירוק חלבונים, פחמימות וכ"ו. אחד האנזימים הידועים בהקשר של חלב נקרא לקטאז ותפקידו לפרק את הלקטוז שהוא סוכר החלב. זהו אנזים שמתפתח אצלנו בינקות (בעיית גזים ובעיות עיכול מוכרות אצל תינוקות שמתחילים להשתמש לראשונה במערכת העיכול עם צאתם לאויר העולם) והוא גם בין הראשונים להיכחד עם זיקנתנו המתקדמת. ישנם אנשים שאצלם מאובחנת מחלה/הפרעה שנקראת לקטאז-דיפישנסי כלומר, חסר בלקטאז או שהוא לא קיים כלל או שהוא נמצא בכמות נמוכה יחסית ואז קיים אצלם קושי בהתמודדות עם סוכר הלקטאז המלווה בכאבי בטן, שלשולים ונפיחויות. ברגע שיש אבחנה רפואית ברורה הם יצרכו מוצרי חלב דלי או נטולי לקטוז. אם את חושדת בבעיה שכזו, יש לפנות לרופא לאבחנה מסודרת. אם מצבורי השומן זה מה שמטריד אותך, אז הרשי לי להבהיר ולחדד. א. מה שלא מתעכל ולא נספג ממערכת העיכול לדם, לא יכול להגיע לרקמת השומן ולכן לא יכול לתרום להשמנה. ב. כפי שכבר כתבתי לעיל, חלב אינו נקלט בגוף כ"חלב" אלא כפחמימות, חלבונים, שומנים וכדומה, כמו מכל מזון אחר בעל הרכב דומה או אחר. לחלב אין שום יחוד מבחינה זו. ג. מזון באשר הוא אינו משמין אף פעם. מה שמשמין אותנו זו התנהלות לא מאוזנת מול הגוף שלנו ומול העולם הרגשי שלנו, יקירה. תוכלי לקרוא עוד בשרשורים השונים, במאמרים בצד הימני של הפורום ובאתרי הבית הפרטיים. ולכל שאלה נוספת, הרי את מוזמנת. בברכת יום יפה שלך לאה פינטו

20/07/2013 | 08:36 | מאת: השמנה מיידית, איך אפשר למנוע ?

אני משתדלת שלא לאכול דברים משמינים , רוב הפעמים יוצא לי לשתות כל היום נס על בסיס חלב זה אומר שאני חיה רוב הזמן על חלב, הבטן שלי ממש נפוחה ממש כאילו אני בהריון אני בת 21 וכל פעם שאני אוכלת רואים עליי מייד אני לא יודעת מה לעשות , האם חלב משמין ? מה זה בעצם עושה ? אני מוצאת את עצמי משמינה רק משתייה ... אני שותה אייס קפה הרבה והרבה הס על בסיס חלב ללא סוכר , מה גורם בעצם להשמנה שלי ? מעבר לכך יש לי מרגש של בעיטות בבטן ... איך אפשר לטפל בזה ? סהכ אני רוצה להיות בריאה ללא כאבים וכמובן רזה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה