הצרת היקפי הקיבה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

01/02/2006 | 09:21 | מאת: צחי

שלום שמעתי בטלויזיה דיאטנית שטענה שלא מומלץ בזמן דיאטה להעמיס על הגוף כמויות גדולות של סלט כיוון שהדבר ממלא את הקיבה בנפח ומונע ממנה להתכווץ ולכן כשמסיימים הדיאטה : 1 ) הקיבה לא הוצרה ולכן תדרוש כמויות אוכל גדולות. 2 ) הרגלי האכילה של כמויות גדולות של מזון לא שונו. שאלתי: 1 ) מה משך הזמן הדרוש בקירוב על מנת לצמק הקיבה. 2 ) אם לצורך הדוגמא אני מפסיק לאכול מזון עתיר נפח כגון סלט וכו' ומתחיל לאכול מזון בעל נפח קטן. לדוגמא כתחליף לארוחת בוקר של 400 קלוריות אוכל חטיף אנרג'י של 400 קלוריות. האם הדבר יגרום לצימוק הקיבה כך שלאחר תקופת ה אנרג'י ממלא הגוף ידרוש פחות מזון ובכך הפחית ממשקלי באופן טבעי. ללא דיאטה. מצפה לתשובה צחי

04/02/2006 | 18:42 | מאת: בלה אגמון

אני לא קונה את הגישה של גודל הקיבה שגורמת לאכילת יתר. לדעתי אכילת יתר נגרמת מגורמים שונים לחלוטין והם אישיים ורבים מאד, קיבה גדולה היא לא אחת מהם ,לדעתי בכל אופן. לכן אני בעד לאכל על פי רעב ושובע - אכל בריא ומזין, לא לספור קלוריות ולא להתחשב בנפח . אנשים רזים טבעי לא חושבים על הדברים האלה אף פעם ובכל זאת נשארים רזים.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה