מתחננת לעזרה
דיון מתוך פורום הרזיה ללא דיאטה
במשך ארבעה חודשים עשיתי דיאטה קיצונית מאוד,כאסח כמו שנקרא,בה אכלתי 600 קלוריות ביום או פחות-והורדתי כ1.5-2 קילו כל שבוע. נשארו לי כ5 קילו עד למשקל היעד שלי אבל רק עכשיו התחלתי לקרוא על דיאטה נכונות באינטרנט והבנתי לפי המידע שעשיתי נזק גדול מאוד לעצמי ושרוב מה שהורדתי זה מסת נוזלים ושריר, ושהאטתי את חילוף החומרים שלי מאוד..ושרוב הסיכויים שאני אשמין הכל חזרה(95%) אני לא יודעת מה לעשות כרגע,אני רוצה להתחיל בדיאטה מאוזנת אבל אני מפחדת שזה יגרום לי להשמין בחזרה.. לפי הBMR שלי אני מאבדת 1450 קלוריות כל יום,האם זה נפגע כתוצאה מדיאטת הכאסח? כלומר,אם אני אשמור על מאזן קלורי שלילי של פחות מ1450 קלוריות+אכילה בריאה+ספורט אני ארזה או שנתון זה של איבוד 1450 קלוריות במנוחה הרסתי בדיאטת הכאסח? בנוסף,לא קיבלתי מחזור כל התקופה הזאת..האם אני אתחיל לקבל ברגע שאני אתחיל בדיאטה המאוזנת?? אני מאוד מפחדת שעשיתי לעצמי נזק בלתי הפיך ומצד שני מאוד מפחדת להשמין בחזרה..מה לעשות????
שלום רב לך, לצערי לא אוכל לעזור לך היות וחסרים לי נתונים רבים ואני לא רוצה להסתכן בעצה לא מקצועית. אני לא יודעת בת כמה את כמה שקלת לפני הדיאטה תוך כמה זמן ירדת וכמה את שוקלת עכשיו. בגלל סכנה של הפרעת אכילה או בעיות דומות חשוב לי מאד שתפני לגורם מקצועי בפניה אישית. מטרת הפורום היא לתת במה לגישה להרזיה ללא דיאטה.
עלייך לפנות לרופא ולשות בדיקות שהוא יקבע לך. האם זו דיאטה ראשונה שעשית אי פעם ? ממליץ לך לא לפנות לחיפוש "דיאטה מאוזנת" באתרי אינטרנט ולא דיאטות בכלל! דיאטה לעולם לא תעזור לך במטרה לרזות או להיות בריאה - גם מבפנים וגם מבחוץ. למזלנו קיים את הפורום הזה שפותח את העיניים לגישה אחרת מכל מה שמוכר בשוק וכל מה שמפרסמים לנו כל יום בכל מקום אפשרי לגבי תזונה. בדיוק כפי שאת מכירה את הרצון לשתות מים או כל צורך פיזי אחר בך, כך את צריכה לנהוג ולהיות קשובה לצרכים שהגוף זקוק להם ומאותת לך עליהם. כל השאר (דיאטות, בולמוסים, ספירת קלוריות/ערכים תזונתיים, התעסקות במה לאכול ומה לא) אלה דברים שצריך לטפל בהם ללא כל קשר למזון אלא הנפש. שיהיה לך בהצלחה רבה וסופ"ש מקסים!