שאלה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

09/01/2006 | 10:49 | מאת: י.ב

כבר זמן רב אני מנסה לרדת במשקל אך ללא הצלחה. אני עוסקת בפעילות גופנית, שותה מים, ושותה גם קפה - לא יודעת אם לקרוא לזה הרבה אבל לפחות 4 כוסות עם סוכרזית. במשך היום אני אוכלת 4 פרוסות לחם קל עם ממרח גבינה 3%/ טחינה גולמית/ אבוקדו/ גבינ"צ 9% וכו' וכמובן עם ירק + 2 פירות ביום + יוגורט 1.5%. לארוחת הצהריים שזה בד"כ בשעה 16:30 אני אוכלת דג אפוי/ חזה עוף צלוי/ עוף בתנור בתוספת סלט ירקות עם שמן זית או מעט אבוקדו. את כל הנ"ל אני פורסת לאורך כל היום עם מרווחים של כ - 3 שעות בין הארוחות. אז מדוע אינני יורדת, מה לא בסדר עם תפריט כזה? תודה.

09/01/2006 | 21:21 | מאת: בלה אגמון

שלום רב, שאלתך מורכבת ואחת הקשות בנושא הרזיה. אין לי מספיק נתונים כדי לתת תשובה. יכולות להיות סיבות רבות מאד פיזיולוגיות ופסיכולוגיות לאי ירידה במשקל. אציין לך כמה - אולי הן רלוונטיות לגביך ואולי לא בכל אופן אני מקווה שיעזרו לך להבין קצת יותר לעומק. את מתארת מצב בו את אוכלת מעט מאד (בקושי 800 קלוריות ) ועוסקת בהתעמלות אנטנסיבית כבר הרבה זמן . לפי חוקי פיזיקה מקובלים היית אמורה לרדת בקצב של לפחות 2 קג בשבוע. לדבריך את לא יורדת כלום. ובכן - יתכן שיש בעיה הורמונלית כלשהי (יתר אנסולין , תת פעילות של בלוטת התריס). יתכן שעשית הרבה דיאטות בעבר וגופך כבר יודע להתגונן על ידי הורדת מטובליזם קיצוני ושמירה על תאי השומן. יתכן שאת לא צריכה לרדת בכלל ואת רוצה להתאים לסטנדרתים המטורפים של הרזון הקימים היום. יתכן שיש לך בולמוסים כדי לפצות את עצמך על הדיאטה הקיצונית שאת עושה. (בולמוס פעם בשבוע יכול להרוס מאמץ של ימים שלמים ). יתכן שגופך סיגל לעצמו אכילה לא מודעת. (רובנו מודעים רק לחלק ממה שאנחנו אוכלים - הדבר תועד במחקרים רבים ). יתכן שברמה הפסיכולוגית את מפחדת לרזות יכולות להיות לכך סיבות רבות . (לשומן תפקידים פסיכולוגיים רבים). יתכן שיש לך מטבוליזם מאד יעיל ודרוש זמן נוסף כדי לראות תוצאות. כל אלה ועוד עלולות להיות סיבות לאי הצלחתך לרדת. לא כתבת לי בת כמה את, מה גובהך ומשקלך ובעקר כמה דיאטות עשית בעבר. מקווה שעזרתי, אשמח לשמוע תגובה.

10/01/2006 | 10:48 | מאת: י.ב

בלה שלום, אז ככה בעבר עשיתי המון דיאטות וכולם לא בריאות. אני כן רוצה לרדת במשקל אינני בתת משקל או משהו אני 1.63 וכ -80 ק"ג. אני משתדלת לאכול כמעט מהכל ולא מרגישה רעבה עם מה שאני אוכלת לגבי בלוטת התריס היא תקינה ביצעתי בדיקה בשנה האחרונה. לתשובותייך אודה,

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה