אכילה כפייתית

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

08/05/2005 | 12:29 | מאת: יעל

בלה שלום, יש לי עודף משקל של כ 10 ק"ג, אני מרגישה הרבה פעמים שאני אוכלת באופן כפייתי: ברגע שאני מתחילה לאכול (בעיקר פחמימות ושומנים) אני לא יכולה להפסיק עד שהבטן מתפוצצת. ביס אחד קטן פותח לי את התיאבון לכל היום. עד כדי כך שאני אפילו לא מצליחה להתחיל בדיאטה. הדיאטה היחידה שהצלחתי להחזיק איתה מעמד לאורך זמן היא דיאטת המכורים לפחמימות (ארוחה אחת טובה מאוזנת, הכוללת פחמימות וחוץ ממנה 2 עד 3 ארוחות קטנות ללא פחמימות) יותר משמפריע לי המשקל, מפריע לי חוסר השליטה העצמי בנושא האכילה. האם דיאטת המכורים לפחמימות, אכן מומלצת למי שסובל מאכילה כפייתית, או שגם היא מביאה לעלייה במשקל לאורך זמן?

09/05/2005 | 13:37 | מאת: ל

יש לך בעיה הרבה יותר מורכבת,ודיאטת פחמימות לא תעזור לך כמו גם שו דיאטה אחרת,עד שתפטרי אותה. אני ממליץ לך לפנות למרכז להפרעות אכילה בתה"ש.ישנה גם קבוצה הנקראת "אכלנים כפייתיים" בר"ג. בהצלחה:)

09/05/2005 | 23:24 | מאת: בלה אגמון

שלום יעל. ראשית לפי התיאור שלך לא נראה שיש לך הפרעת אכילה כפיתית מה שיותר סביר הוא שיש לך הפרעה באכילה. הפרעת אכילה זו הפרעה פסיכאטרית שמטופלת על ידי צוות רב מקצועי. אני לא חושבת שאת צריכה ללכת לבית חולים בשביל זה. עליך לעבור תהליך של איזון המשולב עם תזונה נכונה והבנה לעומק של הסימפטום. עשיית דיאטה רק תחמיר את הסימפטום ויתכן שהבעיה נגרמה עקב הדיאטות. עם תעשי תהליך נכון תוכלי לרזות פעם אחת (לאט אומנם ) ולהישאר באיזון לאורך זמן. בהצלחה.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה