דאגות טיפוסיות של אמא לגבי תזונה של בת שנה וחמישה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

23/04/2009 | 15:05 | מאת: Oree

שלום רב הייתי מעוניינת לברר מספר נקודות לגבי צריכת ויטמינים או הכמות המומלצת לילדה בגיל שנה + היות שצריכת ירקות ופירות טריים היא די מוגבלת (כמותית) ולא נראה לי שכל יום היא אוכלת ירקות בגן, אני מצידי בבית מנסה כמעט כל יום לתת לה ירקות טריים אבל כמובן שלא הכל היא עדיין יכולה לצרוך כמו ירקות עליים או גזר,צנון, קולרבי ולפת. מה קיים בשוק על מנת להעשיר את כמות הויטמינים והמינרלים היומית (מעדיפה מוצר שלא מערב סוכר כי אני יודעת שלילדים יש ויטמינים בצורת חיות וזה יותר סוכריה מויטמין - לפי דעתי) הייתי גם מעוניינת לברר מהי צריכת החלבון היומית המומלצת לתינוק, לזעטוטה כמו ילדה בגיל שנה וחמישה חודשים ומתי צריכה זו גדילה (רק על פי גיל? ) כמו כן וכדי להשוות מהי צריכת החלבון המומלצת לילד מתבגר בגילאי עשר עד ארבע עשרה והלאה וכן לאדם בוגר (יש הבדל בין נשים וגברים?) צריכה עבור אדם פעיל בפעילות גופנית ואדם שלא ( עבור אישה בהריון) אישה בגיל 40 + והלאה האם הבת שלי עלולה להשמין כתוצאה מצריכה של יותר מדי חלבון? כיצד אוכל לחשב בצורה המדוייקת האפשרית ביותר את צריכת החלבון שלה. כרגע היא צורכת בשר עוף, ביצים (לא ידוע לי כמה בשבוע בגן) וגבינה - מעט, רק בבית. אני צמחונית ובעתיד בוודאי אנסה להימנע מן המגע והבישול של הבשר גם עבורה, אולם אני מודעת שבשלב זה של גדילה היא אולי זקוקה לו יותר כמו גם למוצרים אחרים מן החי ) מה בקשר לגבינות ואחוזי שומן, עבור ילדים קיימים 'מקלות' גבינה של 'מוצרלה' ו'עמק' אולם הם מכילים 28% שומן על כן אני נותנת לה אותם בהסתייגות היות שבגן מנת חלבון אחת שהיא מקבלת לא נראה לי שמכילה אפילו לא 8 גרם חלבון, אבל כמה מן המקלות הללו כדאי לי לתת לה בהתחשב גם בכמות השומן בגבינה זו. לגבי קטניות היא עדיין לא מחבבת חומוס או שעועית אבל מקווה שבעתיד, כמו גם לגבי קינואה, אמרנט ודגנים עשירים בתכולת חלבון היא תצרוך אותם. כן, אני מודעת למחסור פוטנציאלי בויטמין בי 12 במקרה שבתי תאכל חלבון מן הצומח בלבד ועל הצורך לעקוב אחר נוכחותו בדם. כיצד רצוי ועדיף להעביר את בתי (ומאיזה גיל) לתזונה טבעית יותר (שמשמעו - פחות בישול ועיבוד של המזון, יותר אורגני במידת האפשר, יותר דגים, פחות בשר וגבינה ופחות אם כי גם ביצים והעיקר יותר שימוש בעת הצורך בצמחי מרפא לא רק כטיבול אלא בתרופות של מיצויים ואחרות, בברכה ובתודה מראש שכן הבנתי שלא ניתן להודות על תשובתכם לאחר שמקבלים אותה אמא של גילי - אורי גן יבנה [email protected]

23/04/2009 | 16:19 | מאת: נועה

אורי היקרה, וואו - אני ממש מתרשמת. אני מניחה שזו ילדה ראשונה. אני בהחלט יכולה להבין את החששות לבריאות, "חלילה וחס" להשמנה, ואת הצורך לספק תזונה עשירה ובריאה. מה שאת מתארת הן בהחלט לא דאגות טיפוסיות - נראה לי שאת סובלת מדאגנות יתר, ממש ממש יתר. אני מציעה לך לפנות לייעוץ, ראשית בשבילך, הילדה תסתדר. ילדים - ויש לי שלושה, רזים בריאים, אוכלים הכל - שלא כמונו ש"התקלקלנו" יודעים, נכון יותר מרגישים, היטב את הגוף שלהם ואת הצרכים התזונתיים שלו. לצערי נראה שהבעיה היא לא התזונה של הילדה...המון הצלחה, ילדים זה הכיף הכי טבעי שיש, תהני ממנה. בריאות, אור ואהבה, נועה

23/04/2009 | 15:29 | מאת: לאה פינטו

שלום Oree באמת נראה לך שאלה הן דאגות טיפוסיות של אמא לבת שנה וחמישה חודשים? אם כן, אני מציעה להוציא את הראש החוצה אל העולם ולהכיר אמהות נוספות. אני בהחלט מבינה שאלה הן דאגותייך שלך ומכבדת את תפישת עולמך ששונה מתפישתי שלי. כמי שתיפקדה במשך מספר שנים, כדיאטנית בריאות הציבור ועבדה בין השאר עם הורים במסגרת התחנות לבריאות המשפחה (מה שכונה בעבר "טיפת חלב"), אני יכולה לספר לך שמעולם, בדגש על מעולם, לא התייחסנו לתזונת תינוקות ופעוטות בריאים כפרוייקט קליני הדורש דיוק וחישוב ברמות בהן את עוסקת. לחשב לפעוט, כמות חלבון מדויקת? תכולת ויטמינים? בעבור מה? מה שאותי ענין זו תבנית הגדילה וההתפתחות של הילד, בריאותו הפיזית והנפשית. כיוון שאני רואה את התזונה הבריאה, פרמטר טבעי בחיי האדם ולא מצע לפנקסנות, דאגנות (כמובן, בהעדר בעיה רפואית או אחרת היכולה להצביע על חסר, מה שלא ציינת) והתעסקות יתר, לא נותר לי אלא להפנות אותך לגורמים הרלוונטיים לך, שהם פורומים העוסקים בתזונה פדיאטרית (תינוקות, פעוטות, ילדים) ולתחנה לבריאות המשפחה (ישנה אפשרות לבקש שיחה עם דיאטנית). מאחלת לך פחות דאגות אושר ונחת בגידול בתך בברכת יום יפה שלך לאה פינטו נ.ב. ניתן להגיב לכל הודעה. גוללי את דף ההודעה למטה ותראי מקום לתגובה

09/05/2009 | 14:04 | מאת: אמא עדי

אמהות שמתעסקות לילדים באוכל מקבלות ילדים עם הפרעות אכילה בהמשך. זה מאמא לשני ילדים רזים ומאושרים.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה