הרזיה ללא דיאטה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

18/05/2008 | 10:16 | מאת: ימית

שלום אני בת 27.5 וילדתי לפני שנה את ילדי הראשון לפני ההריון הייתי שוקלת 56 ק"ג והיום אני שוקלת 53 ק"ג אני לא עושה דיאטה בכלל ואוכלת דברים אפילו משמינים הייתי אצל רופאת המשפחה ועשיתי כל מיני בדיקות הם יצאו תקינות. האם יש סיבה לדאגה למה אני מרזה ? והאם זה סיפטומים למשהו מסוכן??

18/05/2008 | 11:14 | מאת: לאה פינטו

שלום ימית הרזיה מתמשכת ללא סיבה עלולה להיות סימפטום פתולוגי, אך לא נראה לי שבמקרה זה. ימית, איך את מרגישה באופן כללי? והאם את סומכת / לא סומכת על הרופאה שלך? משקל הגוף שלנו איננו סטטי, אנו לא בובות, את יודעת. יש כאלה שאצלן בתקופות שונות הוא ירד ואצל אחרות קצת יעלה. זה יכול להיות נורמלי לגמרי, ואם אכן עשית בדיקות והן תקינות, אז כנראה שזה מאוד נורמלי. המידע שאת מביאה מוגבל מאוד ולכן אינני יכולה להתייחס מעבר לכתוב. אז ראשית, אם אינך סומכת על הרופאה שלך ועל הבדיקות הללו. גשי לרופא נוסף, אחר. ובעיקר שימי לב להרגשה שלך. אם את מרגישה טוב והבדיקות תקינות, כנראה שאין סיבה לדאגה. שנית, נראה שמה שמטריד אותך זה שההרזיה שלך אינה מתיישבת עם התפישה של "מזונות משמינים". וזה אולי הזמן לכעכע את האמונה הזו. אין מזונות משמינים! לשום מזון אין את הכח להשמין אותנו. סגנון האכילה הכרוני שלנו הוא זה שמייצר השמנה או הרזייה. וסגנון האכילה שלנו הוא תוצר של מיקוד ומערך אמונות. ושלישית לסיום, את אם צעירה וטריה, כל סדרי העדיפויות וההתעסקויות היומיומיות שלך השתנו - יש לזה השפעה על התנהלות האכילה, על המיקוד ועל המשקל. האפקט הזה לבדו, משתנה מאשה לאשה. מה שאני מנסה לאמר לך זה שחלו הרבה מאוד שינויים בחייך במהלך השנה האחרונה ולהם יש הכח להשפיע. מאחלת לך שלווה ונחת שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה