מנסה מנסה ולא מצליחה..

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

11/03/2008 | 19:09 | מאת: פ

זה כבר כמה זמן שאני משוטטת לי בפורום ואני די בטוחה שהבנתי את כל העקרונות עליהן מתבססת השיטה ואני באמת מאמינה בהן ובדרך החיים שהן שואפות אליה, אך בכל זאת אני מרגישה שכמה שאני לא מנסה- אני פשוט לא מצליחה. אני באמת אוכלת פחות בארוחות, רק עד שאני שבעה ומרשה לעצמי לאכול באמת יותר אוכל ולא רק מהסוג הדיאטטי, אך עדיין יש לי בעיה אחת- המתוק. עצם העובדה שאני מרשה לעצמי לאכול מגוון נוסף של אוכל גורם לי לאכול גם מתוק, ולא משנה אם אני שבעה ואוכלת כמה שגופי צריך אני מרגישה הרבה פעמים דחף גדול למתוק ונראה לי שזה מה שמפריע לי בדרך להרזייה. מה לעשות? בבקשה עזרו לי להיפטר מהדיאטות לתמיד...

11/03/2008 | 22:22 | מאת: בלה אגמון

פ שלום רב. ראשית אני שמחה שאת מסכימה עם עקרונות התוכנית ומנסה ליישם אותם. אני שוב חוזרת ואומרת שאין אפשרות ליצור שינוי רק מקריאה בפורום של עקרונות מסוימים ,אחרת היו מספיקים רק ספרים לכל דבר ולא כך הוא. לפי מה שאת כותבת את בדרך נכונה אבל אפשר לראות שיש לך כל מיני סוגים של טעוית - מחשבתיות, התנהגותיות דבר שמתבטא בדרך שאת מנתחת את המצב. למשל - את אומרת שיש לך בעיה עם המתוק. עצם הגדרת המתוק כבעיה כבר מקבעת אותה ככזו ולא מאפשרת לך להתיחס למתוק כעוד סוג של אכל. מי אמר שמתוק זה בעיה ? למה את מגדירה מתוק כבעיה ולא למשל גזר ?מן הסתם בגלל מה שאת מיחסת לגזר ולמתוק. כך שקריאת תגר על הפירושים שאת נותנת יכולה ליצור שינוי גדול בתפיסה של המזונות ובהמשך שינוי ברגשות ובתגובות. בנוסף, דחף למתוק מתברר לפעמים כפירוש לא נכון של תחושה גופנית היכולה להצביע על צרכים רגשיים שונים , התעלמות מצרכים אלו ופניה למתוק במקום לטפל בהם גורמת מצד אחד אכילה מיותרת ומצד שיני התעלמות מעצמך וצרכים אמיתיים שלך. התבוננות נכונה בתחושות גופניות ופירוש מתאים של התחושות האלו יכולה לעזור לך מאד להכיר את עצמך יותר טוב ולתת לעצמך מה שאת באמת זקוקה לו. פ היקרה הכותרת שנתת להודעה שלך - מנסה מנסה ולא מצליחה משקפת מצב של חוסר אונים ותחושה של תקיעות ותסכול נסי להתנהל אחרת בכל הסיטואציה הזאת אל תמשיכי לנסות את אותה הדרך שלא עזרה לך . שיהיה המון הצלחה, בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה