היקפים

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

13/01/2008 | 11:23 | מאת: דורית

שלום, לאחר הלידה השניה שלי, חזרתי לאכול מסודר וכמעט שחזרתי למישקלי ההתחלתי. אני שוקלת 56 (במקור 54 ) וגובה 168. השאלה שלי היא, האם יכול להיות שאני חוזרת למשקל ההתחלתי שלי אבל ההיקפים שלי ישתנו ? יכול להיות שבגדים לא עולים עלי באותו האופן שעלו לפני? תודה מראש. דורית

14/01/2008 | 08:08 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב דורית אינני יודעת כמה זמן עבר מאז ההריון והלידה, איזה נסיון יש לך עם גופך לאחר הריונות, ואינני יודעת למה כוונתך באכילה מסודרת. מה שאני כן יודעת זה: 1. משקל אינו מדד טוב להערכת מידת ההשמנה וההרכבה של הגוף. כמו כן, הקשר בין המשקל להיקפים אינו ביחס של 1:1. 2. מה שתורם להיקפים הם: מסת השומן התת-עורי ומתח השרירים. הריון בהכרח גורם להתארכות של שרירי הבטן על סוגיהם השונים. לאחר הלידה הם מתקצרים שוב אט אט. כשחגורות השרירים מתכווצות (אם באופן טבעי ואם באמצעות פעילות גופנית ממוקדת) הן אוספות את רקמת השומן התת עורי פנימה. ע"פ הנתונים שהצגת, עושה הרושם שאת אשה רזה, אם כי לא ברור לי אם "אכילה מסודרת" משמעה משטר דיאטטי כלשהו או ויסות אכילה טבעי ואם כך מה זה אומר "חזרתי"? מה קרה בהריון עצמו? בכל אופן, כן, יש אפשרות שבאותו משקל תחווי היקפים אחרים. זוהי פונקציה של שינוי בהרכב גוף (מסת שומן ומסת שריר) ופונקציה של מתח השרירים. ושוב מעסיקה אותי השאלה: מתי ילדת? לקח לגוף לפחות 6 חודשים להתרחב, תני לו גם את הזמן להצטמצם באופן בריא. אם זה מאוד מפריע לך, פעילות חיטוב לא יכולה להזיק אם תעשה במינון המתאים. ברכות לרגל לידתך והרבה נחת ואושר שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה