אפשר לקבל הסבר

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

11/01/2008 | 20:32 | מאת: קלריס

מה הכוונה ל"הרזיה ללא דיאטה" פעם ראשונה בפורום זה, קראתי מספר הודעות אבל לא ממש הבנתי אשמח לקבל הסבר

13/01/2008 | 07:57 | מאת: בלה אגמון

שלום קלריס פעמים רבות הסברנו את הגישה ואת מוזמנת להשתמש במנוע חיפוש ולחפש תשובות בפורום. באופן הכי בסיסי הרזיה ללא דיאטה מאפשרת לנו לאכל על פי הצרכים של הגוף שלנו מלמדת אותנו לכבד אותו ,נותנת כילים מצוינים לטיפול באכילה רגשית ,עוזרת לשנות את האמונות הפנימיות המנהלות אותנו בנושא של אכל, משקל ומערכת יחסים עם הגוף. ובמשפט אחד - הרזיה ללא דיאטה מלמדת אותך את הסוד הכמוס של רזים טבעי, אלה שאוכלים הכול, לעולם לא עושים דיאטה ו.... נישארים רזים. בברכה, בלה

14/01/2008 | 08:40 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב קלריס גישת ההרזייה ללא דיאטה היא בראש ובראשונה - גישה (להבדיל משיטה). כשאנו אומרים "גישה" אנו מתכוונים לצורת הסתכלות, לצורת התייחסות, לזוית מבט. ואם זה ברור, מכאן אפשר להתחיל. כשאנו רוצים לשנות גישה, אנו משנים את צורת ההתייחסות והתפישה שלנו את "הבעיה". אין זה משנה באיזה סוג של "בעיה" מדובר - זה יכול להיות מצב כלכלי, מצב גופני, מצב זוגי, מצב תעסוקתי וכ"ו. שינוי גישה = שינוי זוית הסתכלות. מכאן שכשאנו מביאים גישה אחרת, אנו מסתכלים על הדברים מזוית אחרת. וזה עושה את ההבדל בין גישת הדיאטה לגישת ההרזייה ללא דיאטה.האופן בו הן רואות את בעיית ההשמנה וההתמודדות עימה. האופן בו אנו רואים את הדברים מתווה לנו במידה רבה את האופן בו נבחר לפעול. בעוד גישת ההרזייה רואה בהתנהגות האכילה שלנו, הסיבה להשמנה היא ממקדת את עשייתה בפן ההתנהגותי ומציבה לנו מערכת חוקים של "עשה ולא תעשה". גישת ההרזייה ללא דיאטה רואה בהשמנה ובאכילת היתר סימפטומים ולכן אינה מתמקדת בהם אלא במה שמפעיל אותם. ומה שמפעיל ומנעי את ההתנהגות והבחירות שלנו הם מערך האמונות שלנו והגישה שלנו לגוף, למזון ולעצמנו. ברגע ששם יווצר שינוי, ההתנהגות (שהיא נגזרת של אותן אמונות) תלך ותשתנה באופן טבעי. כמו שההשמנה היא סימפטום כך גם ההרזייה. סימפטום של גישה. המיקודים של שתי הגישות הללו שונים בתכלית ומכאן גם אופן הפעולה. יום נעים לך, ובעיקר חמים. שלך לאה פינטו

14/01/2008 | 09:21 | מאת: קלריס

תודה על התגובות מה קורה לגבי מבנה גוף, גנטיקה משפחתית? מסכימה עם מה שכתבתם שיש באכילה בין היתר גם בעיות רגשיות והתנהגותיות ואותם צריך לשנות. למשל אני מקבלת מן בולמוס לאכילת מתוק ויכולה יום שלם לאכול אך ורק מתוקים, מודעת לכך שזה לא בריא, משמין אך אין אני יכולה להתגבר על ייצר המתוק. מה אני עושה במקרה כזה ובעצם מאיפה אני מתחילה ?

15/01/2008 | 17:01 | מאת: רחלי

אני יכולה בבקשה דיאטה לילדים

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה