ומה עושים כשטעים?

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

10/01/2008 | 11:23 | מאת: ליהי

עיינתי רבות בהודעות שנרשמו כאן ולמדתי מהן הרבה לגבי "מתי נכון עבורי לאכול". אני יודעת לזהות כשיש לי רעב פיזי ולתת לזה מענה אולם אחד הקשיים הגדולים שלי הוא הצורך בלהרגיש "טעם בפה". הרבה מאוד פעמים אני אוכלת, בעיקר מתוקים למיניהם, כי חסר לי הטעם בפה. ברור לי שאני לא רעבה, אין אף סיבה שאוכל את המאכל הספציפי אולם אני מרגישה שאני חייבת משהו עם טעם. מהסיבה הזאת יוצא שאני אוכלת הרבה בין הארוחות [גם אם מדובר בקוביית שוקולד או פרי]. איך מתמודדים עם ההרגשה הזאת?

13/01/2008 | 08:08 | מאת: בלה אגמון

שלום ליהי. אדם רזה טבעי אכל רוב הזמן מתוך רעב ביולוגי , חלק מהזמן על מנת להנות מחווית הטעם של המזון, ומעט מאד עד בכלל לא אכילה רגשית. כשאת שואלת את שאלתך בדקי לאיזו קטגורה משתייך הצורך שלך לאכל מתוק. אם זה צורך להנות מחוויה של טעם הרי שכדאי לעשות את זה בצורה נכונה ומדויקת שתאפשר הנאה מלאה מהחוויה , דבר שיאפשר לצורך הזה להופיע לעיתים רחוקות בלבד. במידה וזו אכילה רגשית (וזו התרשמותי מהדרך בה נוסחה השאלה) הרי פה יש צורך בטיפול יותר אישי ונקודתי על מנת לאפשר לך זיהוי נכון של רגשות וצרכים ומילוי נכון ומלא שלהם ללא קשר לאכילה. מקווה שנענית וסופקת מתשובתי. בברכה בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה