כיצד להישקל נכון

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

09/01/2008 | 16:35 | מאת: עדי

אני יודע שמשקל הגוף מורכב מכמה דברים: עצמות, שומן, שרירים, מים וכו'. כיצד אם כן אני יכול לשקול את עצמי ולדעת את המשקל הנכון והמדויק כדי לדעת אם אני מרזה או משמין? למשל: אם אני אשקל לאחר שאיבדתי נוזלים המשקל יראה פחות אבל זו לא הרזיה. כיצד אני יכול לדעת שהמשקל שלי ירד כתוצאה מהרזיה "אמיתית" כלומר איבוד שומן עודף, וכיצד אני יכול לדעת אם הוספתי משקל כתוצאה מחיזוק שרירים ולא הוספת שומן? והאם ישנה חשיבות לזמן ביום שבו נשקלים או למה שעושים לפני השקילה? תודה רבה

09/01/2008 | 18:03 | מאת: לאה פינטו

שלום עדי. אכן, מאזני השקילה נותנים מידע בנוגע למסה הכללית של הגוף ואינם עושים הבחנה בין מדוריו השונים. כך שאתה בהחלט צודק, שקילה אינה מהווה מדד אמין להרזייה. כמו ששמת לב שיניתי את נוסח השאלה שלך. הרזייה משמעותה צמצום מסת (רקמת) השומן התת עורי. הדרך הקלה, הזמינה והנוחה למדוד שינויים במסת השומן היא באמצעות מדידת היקפים. מידת הבגדים. דרך פחות זמינה עבור רוב האנשים (וגם פחות הכרחית) היא באמצעות מדידת אחוזי שומן בגוף. זוהי מדידה הדורשת מכשור וישנם מכשירים שונים בשוק. הרזייה תתבטא בסיכומו של דבר גם במשקל אך הפרופורציות שונות ממה שאנשים מכירים ומצפים. זו הסיבה שבתהליך הרזייה ללא דיאטה איננו נשקלים ואיננו רואים במשקל הגוף מדד להערכת התקדמות תהליך ההרזייה. מידת המכנסיים היא ערך מטרה ולא מספר על מאזני השקילה. אדם המעלה משקל כתוצאה מפיתוח שריר, בדיוק כמו אשה העולה נכון במשקל כתוצאה מהריון אינם משמינים (כלומר, אינם מעלים מסת שומן) אלא מעלים מסת גוף כתוצאה מתוספת רקמות רזות והרבה מאוד מים. מי שבונה את שריריו ועולה במשקל אך אינו משמין אפילו מרזה, יתכן שהיקפי הגפיים שלו יעלו (גם לשריר יש נפח) אך הוא בהחלט ייראה. אין מקום לבלבול בין היקף שומן (בד"כ רך ומדולדל משהו) לבין היקף שריר (בד"כ חזק ומתוח). מקווה שעניתי ואם עדיין משהו אינו ברור, המשך שאול ונענה בשמחה ערב נעים שלך לאה פינטו

04/02/2008 | 22:19 | מאת: רובי

שמעתי שעדיף לעלות על משקל בבוקר ובלי בגדים האם זה נכון ואם לא מה הדרך להישקל בצורה נכונה?

16/06/2016 | 19:34 | מאת: נטלי

נשקלתי על השטיח עם המשקל הראה משקל נמוך ואז שמתי את המשקל על הרצפה הראה משקל אחר מה יותר אמין ?

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה