בריא או לא?

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

31/12/2007 | 08:15 | מאת: קריסטינה

שלום ותודה על הפורום,מאז שאני זוכרת את עצמי ההורים תמיד שיכנעו אותי לאכול פירות ירקות וכ"ד,כי אף פעם לא אהבתי,גם עכשיו אני לא אוהבת פירות,ירקות וחלבי-פשוט לא אוהבת,אבל אוכלת פעם ביום בכוח איזה תפוח עץ או גבינה לבנה כי...צריך.(או אולי השיכנועים של ההורים עדיין במוח),אני רוצה לרדת במשקל ,האם גם אני(כמו המטופלים שלכם)צריכה לשכוח מה "הבריא הפיזי" ולעבור ל"בריא הנפשי"-שיגרום להרזיה?אולי אפשר לשלב כך שאם יתחשק לי ציפס אני אכין לי פירה תפוחי אדמה לדוג'-הכוונה לחשוב גם על הנפש וגם על הגוף, מקווה שהסברתי את עצמי טוב תודה ומחכה לתגובות:)

01/01/2008 | 16:56 | מאת: בלה אגמון

שלום קרסטינה ,יש לך מספר הנחות יסוד שלא תואמות את גישת הרזיה ללא דיאטה. כשאין התאמה, אין אפשרות להעזר בגישה כמו שצריך כי זה יצור קונפליקט פנימי. כבר בכותרת את מדברת על בריא או לא בריא. זו הנחת יסוד האומרת שיש מזון טוב ובריא ואותו צריך להעדיף, ויש מזון רע ולא בריא ממנו צריך להמנע. זה בניגוד להנחת יסוד של גישת הרזיה ללא דיאטה האומרת שכל מזון הוא טוב באותה מידה. אנשים רזים טבעי אמיתיים לא בודקים מה בריא ומה לא ועוד לא פגשתי תינוק שהחליט מה לאכל על סמך ידע תזונתי. (תינוק נחשב רזה טבעי מושלם). הנחת יסוד שגויה נוספת שלך היא שאת צריכה לבחור בין בריאות פיזית לבין בריאות נפשית ובמצב כזה אין פלא שקשה לך לבחור כי שתי הבחירות בעיתיות. בגישת הרזיה ללא דיאטה אין צורך לבחור בין בריאות פיזית לנפשית אלא לאפשר לעצמך את שתהן . שוב ,לא ראיתי אדם רזה טבעי בעל שיקולים כאלה . קריסטינה, את מנסה להבין את חוקי הרזיה ללא דיאטה עם כילים של דיאטה. זה כמו לנסות להבין תחביר יפני בעזרת חוקי תחביר של השפה האנגלית - זה לא ילך. מושגים כמו צריך מוכרחים, לוותר, באים מעולם הדיאטה. לפי הרזיה ללא דיאטה לא צריך כלום - תשאלי את הגוף שלך (לא את העיניים את הגוף ) מה בא לו ציפס או פירה ותעשי את מה שהוא אומר לך. השאלה היא האם את יודעת איך עושים את האבחנה. מקווה שנענית. בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה