עלייה במשקל

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

22/11/2007 | 16:46 | מאת: קרן

שלום רציתי לדעת בהמשך למה שכבר רשמתי שהתחלתי את השיטה והורדתי במשקל. רציתי לדעת אם אני פועלת לפי השיטה אוכלת רק כשאני רעבה ומפסיקה שאני שבעה האם יש מצב לעלות במשקל?

22/11/2007 | 18:15 | מאת: לאה פינטו

ערב טוב קרן הרזייה איננה יכולה להיות מטרה שעומדת בפני עצמה, בדיוק כמו שהשמנה לא. שניהם סימפטומים, תוצרי לוואי, תולדות. של מה? של צורת התייחסות, של מיקוד, של פרשנות, של חשיבה. מהתנסותך הקצרה, למדת (אני מקווה) שעלייך לקחת את גופך בחשבון, כפרטנר לויסות האכילה שלך. ואם כך, אז מאיפה צצה לה השאלה הזו? נסי להסביר ולתאר עבורי ועבורך את המחשבות שמעוררות שאלה זו. כפי שכתבתי כאן לא פעם, שימוש במנגנון הרעב שובע כאמצעי לויסות האכילה שלנו הוא אחד הכלים בתהליך. אך אין הוא היחיד, אין לבסס עליו ורק עליו תהליך שלםל ובודאי שיש להזהר מלהפוך אותו לכלי "דיאטטי". אני חוששת שזה מה שאת עושה. הופכת אותו לשוט בידייך. כל עוד את מצליחה בנוחות ובשלמות לכבד את הרעב והשובע שלך, הכל נהדר. מה יקרה אם תזהי אך לא תבחי בכך. מה יהיה אז? דבר שני שמטריד אותי כמי שמאמנת אנשים בתהליך כזה, הוא המיקוד שלך. המיקוד בתוצאה ולא בסלילת הדרך. איכות התוצאה הסופית תלויה בדרך אליה. ולסיום, שימי לב שאת מדברת "עליה במשקל" ואני מדברת "השמנה" - אלה מושגים שונים. את יכולה לעלות במשקל בגלל מחזור, למשל. אך לא להשמין. השמנה והרזייה נמדדים בהיקפים ולא במשקל גוף. שקולן יכול לשוקל המון אך הוא אינו שמן, ההיפך הוא הנכון. בהצלחה יקירה שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה