חיוניות מזון ארוז

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

15/11/2007 | 14:44 | מאת: מיקי

שלום עליתי במשקל בשנה האחרונה, מטריד אותי המשקל "החדש" ועוד יותר מטרידה אותי הבריאות שלי. אני מעוניינת לשפר את אורח חיי בכל הקשור לאכילה. ברצוני לשאול שאלות לגבי חיוניות מזון ארוז: קופסאות שימורים: תירס, אפונה, פול, שעועית - שווים משהו? או שמא הירקות שם חסרי כל חיוניות? מה לגבי ירקות קפואים: תירס, אפונה, גזר, ברוקולי בסגנון סנפרוסט? או חומוס, פול - שסנפרוסט מבשלת קלות ואחר-כך מקפיאה? ואחרון: מה עם טונה וסרדינים מקופסא? תודה רבה. מיקי

15/11/2007 | 15:10 | מאת: בלה אגמון

הי מיקי. תלוי את מי שואלים. הנטורפתים נגד מזון ארוז וקפוא דיאטנים קצת פחות. באופן עקרוני ככל שמזון עובר יותר עיבוד כך חיוניות שלו יורדת יותר למרות שיש טענות שאם מקפאים אותו מיד ובתנאים נכונים אין איבוד רב. ספק אם הדבר נחקר מדעית. אין פה תשובות מוחלטות. מה האנטואציה שלך אומרת לך?

17/11/2007 | 10:00 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב מיקי אני מבינה שאת רואה קשר בין ההצהרה בשלושת המשפטים הראשונים לבין המשך הפוסט שלך. לי, הקשר הזה אינו כ"כ ברור. כיוון שהגעת לפורום הרזייה ללא דיאטה, אני מרשה לעצמי להניח שאת רוצה לרזות ושאת רואה בהרזייה שלך, כלי חשוב להשגת רווחה בריאותית ולא רק אסתטית. הענין הוא שלראייתי, ההתמודדות עם ההשמנה אינה צריכה להיות מבוססת על שינוי תזונתי- התנהגותי אלא על שינוי תפישתי. השינוי ההתנהגותי, יבוא בעקבותיו. ויבוא על מנת להשאר ולא כדי לחמוק לנו מבין הידיים...שוב. המיקוד במזון כדרך לפתרון הבעיה איננו המיקוד הנכון. ובנוסף, "אורח אכילה בריא" המבוסס על חוקיות כזו או אחרת, אינו מהווה דרייב מעשי לשינוי אמיתי. חוקי "התזונה הנכונה" אינם רלוונטיים לתהליכי הרזייה נכונים כיוון שהם מכוונים לשינוי התנהגותי, ללא שום שינוי של התשתית המחשבתית. כיוון שכך, אינני חושבת שתשובות לשאלותייך יובילו אותך להשגת מטרתך. אני מציעה לך ומזמינה אותך לשוטט קצת בפורום ולהתרשם מהגישה שאנו מייצגות כאן. ולכל שאלה שתעלה, נענה בשמחה. שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה