שומן בעעיתי-כיצד נפתרם ממנו

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

08/11/2007 | 00:31 | מאת: מיואשת

שלום רב, אני בת 25 שוקלת 53 ק"ג גובה 162 ס"מ מזה זמן רב אני מנסה להיפתר משומן שמרוכז בירכיי ובישבני, מלבד אזור זה גופי חטוב ויפה אך בצידי האגן בישבן ומתחתיו ובירכיים יש לי צלוליטיס והצטבות שומן רב שאינו הולם את גופי ומעוות את כל המראה הכללי שלי, שכאני עושה דיאטות אני מרזה מהחזה הפנים הידים וכו' וכשאני משמינה אני בדרך כלל קודם כל מתרחבת בישבן ובצדדיו, רציתי לדעת האם בכלל קיימת דרך בריאה והגיונית שבה אוכל להיפתר משומנים אלה? חיטוב לבדו לא עוזר ואינני מצליחה לשרוף את השומן העקשן מאזור זה האם אני מבזבזת את זמני או שיש "תקווה" העניין מתסכל אותי מאוד שכן אני חשה שאין לי סיכוי לשנות או להשפיע על המצב.. אשמח לעצה

08/11/2007 | 07:13 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב לך. מבנה גוף וצלוליטיס אינם מושפעים מתזונה או מפעילות גופנית. שניהם מולדים, תורשתיים. מבנה גוף אינו מתייחס רק למבנה השלד אלא גם לפיזור מסת השומן בין אזורי הגוף השונים. דינמיקת ההשמנה האנושית (מה שאינו רלוונטי לגבייך, ככל הנראה) היא כזו שהשומנים העודפים נכנסים קודם כל לאזורים בהם יש ריכוז גבוה של תאי שומן ורק לאחר מכן, ככל שנמשכת ההשמנה, הם מתחילים למלא גם תאי שומן באזורים בהם הריכוז הטבעי שלהם נמוך יותר. דינמיקת ההרזייה עובדת הפוך. כשאהגוף מתחיל לשחרר שומן עודף, הוא יעשה זאת קודם מהאזורים בהם, באופן טבעי ריכוז תאי השומן נמוך (אזורים רזים יותר) ורק לאחר מכן מהאזורים בהם ריכוז תאי השומן גבוה. כפי שכתבתי, פיזור תאי השומן בגוף משתנה מאדם לאדם והוא גנטי. זה יכול להסביר לך פיזיולוגית, את מה שאת חווה. צלוליטיס היא תופעה של "זליגת" תאי שומן דרך רקמת חיבור רופפת לכיוון העור. כך נוצר המראה הגלי. אם לתאר זאת באופן פלסטי, הייתי אומרת שזה כמו להעביר ג'ל במסננת שעטופה בשקית. החללים שנוצרים ברקמת החיבור ויוצרים את הרשת הזו הם תוצר של חוזק/רפיון הרקמה. תורשתי. צלוליטיס, כמו שאת מבינה, היא תופעה שאינה קשורה עם מסת השומן עצמה אלא עם הרקמה התומכת בה. ולכן, אפשר להיות רזים ועדיין לראות צלוליטיס. לפעילות חיטוב יש תמיד השפעות טובות, בריאותיות ואסתטיות אך היא עובדת על שרירים ולא על רקמת החיבור התומכת במסת השומן. זו הסיבה שאינך רואה הבדל ברמת הצלוליטיס. ישנן דרכים קוסמטיות לטיפול בצלוליטיס. באופן אישי ומקצועי, מעולם לא בדקתי את יעילותן הקלינית - מחקרית כך שאינני יודעת או יכולה להמליץ. בכל מקרה, הרפי מהדרכים בהם ניסית עד כה לשנות, הן אינן יעילות. למדי לקבל את מה שיש ולהתמקד במה שנעים ויפה. יש לך גוף יפה וחטוב, תהני ממנו ובעיקר מחייך. יום נפלא שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה