השיטה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

05/11/2007 | 03:52 | מאת: תמי

שלום לאה ובלה, אני חדשה בפורום. אודה לכן אם תסבירו לי מה צורת החשיבה מאחורי "הרזיה ללא דיאטה" או מאידך תפנו אותי למקומות ספציפיים לקרוא על זה או לשאלות שנשאלו כבר ויבהירו לי על מה מדובר. אני כבר עשיתי דיאטות וירדתי ועליתי בערך כמו כל אשה ממוצעת. כיום אני שמנה, וחשוב לי להגיע למשקל סביר אבל אני יודעת שדיאטה איננה התשובה. כבר הייתי רזה ועליתי, כך שאני מבינה שרזון או תפריטים כאלו ואחרים אינם התשובה האמיתית. אודה לכן, לפיכך, אם תסבירו לי יותר על שיטתכן. בברכה תמי

05/11/2007 | 08:04 | מאת: בלה אגמון

שלום תמי, הפורום מלא בשאלות על עקרונות השיטה ובתשובות שלי ושל לאה. בעמוד 48 או 49 יש תשובה מפורטת מאד. אשמח לתמצת לך שוב. מטרת השיטה לאפשר לך לחיות כאדם רזה ולא כאדם מרזה. כולנו נולדנו רזים בתודעה שלנו - כתינוקות אכלנו מתוך רעב , שובע, והנאה טהורה מחווית האכילה. מה שגרם לנו לאכל זה אותות ברורים מהגוף שלנו ומה שגרם לנו להפסיק לאכל זה אותם אותות רק הפוכים. בתוך כל אחד מאתנו חי החלק הרזה טבעי שיודע לעשות את העבודה בצורה מושלמת. תוך כדי החינוך וגדילה שלנו חלו שיבושים פנמיים וחלקים אחרים תפסו פיקוד על נושא האכילה, תוך שהם מסלקים את הרזה הטבעי שבנו מעמדת השפעה. עשיית דיאטה מחמירה מאד את העניין ומכניסה למשוואת האכילה קולות מיותרים של ספירת קלוריות ורגשי אשמה על מזון שנאכל או לא נאכל. כל הקולות האלה יוצרים מלחמה פנימית ואכילה לא מאוזנת ולא מתאמה לגוף - הרי אנחנו לא מתיחסים אליו כשאנחנו באים להחליט מה נבחר לאכל. השיטה מאפשרת לאנשים לחזור לפעול מתוך החלק הרזה שבהם. היא עובדת על הרובד המנטלי,הפיזי והרגשי. השיטה אישית ומותאמת לכל אדם על פי הצרכים הספציפיים שלו. אנחנו לא מדברות בפגישות על קלוריות, אבות מזון ולא כותבות תפריטים. אני מזמינה אותך לשוטט בפורום או להשתמש במנוע חיפוש ואם יש לך עוד שאלות נשמח לענות. בברכה בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה